ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a recunoscut implicit că Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat, fiind o persoană cu un profil medical aparte și ascultând de sfaturile medicului său. Deși spune că Patriarhia este „favorabilă vaccinării”, Bănescu subliniază că vaccinarea este un act medical voluntar, neobligatoriu.

„Părintele Patriarh Daniel este, ca fiecare dintre noi, o persoană cu un profil medical personal, care s-a sfătuit în mod sigur cu medicul său și care a reflectat la „caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptului că acesta este un drept, nu o obligație.”

Dacă va decide să se vaccineze, așa cum am mai comunicat, Patriarhia Română va anunța public lucrul acesta.

Dincolo de aceste aspecte ce țin de registrul unor decizii firesc personale, poziția Patriarhiei Române a fost și rămâne una favorabilă vaccinării, subliniind constant necesitatea respectării principiilor de natură etică.

Vaccinarea trebuie să fie un act profilactic responsabil și în totală cunoștință de cauză recomandat și acceptat pe baza unei informări clare și complete, oferită de autoritățile competente și receptată corect de cetățeni.

În acest sens, nu în altul, Biserica rămâne implicată în firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la vaccinare. Opțiunea pentru vaccinare trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremismelor”, a transmis Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhei Române, citat de Știri pe Surse.