ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe la slujba de înmormântare a generalui veteran de război Marin Dragnea (1923-2020), fost președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război, informează Agenția de știri Basilica

Patriarhul Daniel consideră că generalul Marin Dragnea a fost un „om credincios, român patriot și bun fiu al Bisericii” și că „va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut pentru eforturile sale depuse în păstrarea și promovarea demnității și identității eroilor poporului român”.

„Am primit cu întristare vestea trecerii din această viață a distinsului veteran de război, generalul Marin Dragnea, Președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

Generalul Marin Dragnea a luptat sub drapelul României în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și a slujit Armata României aproape 50 de ani.

Este demn de remarcat și faptul că în perioada 1974-1984, când a fost Președintele Comitetului Olimpic, țara noastră a obținut succese importante la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), Moscova (1980) și Los Angeles (1984), situându-se astfel printre primele 5 țări din lume.

În anul 1990, generalul-locotenent (r) Marin Dragnea a fost ales în funcția de președinte al Asociației Naționale a Veteranilor de Război. În această calitate, a prezentat Parlamentului, Guvernului și Președinției României o lege care a facilitat unele drepturi pentru veteranii de război și a participat la diferite activități ale asociațiilor județene de veterani de război.

Om credincios, român patriot și bun fiu al Bisericii, generalul Marin Dragnea va rămâne în memoria tuturor celor care l-au cunoscut pentru eforturile sale depuse în păstrarea și promovarea demnității și identității eroilor poporului român.

În aceste momente de întristare, ne rugăm Domnului nostru Iisus Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească sufletul domnului Marin Dragnea, în pacea și lumina iubirii Sale veșnice, iar familiei îndoliate și tuturor celor întristați care l-au cunoscut să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească”, a declarat Patriarhul Daniel, transmițând cu ocazia înmormântării veteranului Marin Dragnea „părintești binecuvântări și sincere condoleanțe”.