ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a transmis un mesaj de binecuvântare și încurajare tuturor tinerilor care susțin examene școlare în această perioadă, informează Agenția de Știri Basilica.
 
Părintele Patriarh a îndemnat la abordarea examenelor ca prilejuri de evaluare și de progres intelectual, dar și ocazii de îmbogățire a valorilor spirituale și culturale. Întâistătătorul Bisericii a rugat familiile, corpul didactic și slujitorii Altarului să îi susțină permanent pe tineri în eforturile lor desfășurate în condiții vitrege în ultimele luni dinaintea examenelor. Totodată, PF Daniel le-a transmis tuturor o binecuvântare pentru luminarea minții și succes la examene. 

„Iubiți tineri,

Biserica susține permanent Școala și vă este alături în pregătirea voastră intelectuală și etică pentru viață, într-o vreme în care dezvoltarea, perfecționarea și evidențierea personalității în plan comunitar contează tot mai mult.

Examenele trebuie înțelese ca prilejuri de evaluare și de progres intelectual pentru o formare continuă într-ο societate competitivă, dar și pentru o cultivare a valorilor spirituale și culturale ca îmbogățire a capacității de dialog și comuniune între persoane.

În contextul pandemiei actuale, perioadă neobișnuită în care a trebuit să vă pregătiți exclusiv de acasă, îi îndemnăm pe părinți, pe profesori și pe preoții din parohie să vă susțină permanent, unind sfatul bun cu rugăciunea.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul și Lumina lumii, să vă dăruiască pace, bucurie, mult curaj și succes!”, le-a transmis luni elevilor și studenților Patriarhul Daniel.

Luni, 22 iunie, s-a dat prima probă scrisă din cadrul sesiunii iunie-iulie a examenului de Bacalaureat, cea de Limba și Literatura Română.