ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Artistul Cristian Leana, cunoscut ca Domnu' Puzzle, a realizat din 720 de Cuburi Rubik un portret al Patriarhului Daniel, pe care i l-a dedicat înainte ca acesta să împlinească 70 de ani de viață.    

„În video-ul de astăzi voi face portretul preafericitului patriarh Daniel, cu ocazia împlinirii a 70 de ani acum, pe 22 iulie. Mulți ani binecuvântați!”, i-a urat întâi-stătătorului Bisericii Ortodoxe Române tânărul fost finalist al concursului „Românii au talent” și viitor student la teologie, după cum spunea chiar el că își dorește să ajungă.
 
 
Domnu' Puzzle nu este la prima ispravă de acest fel. El are obiceiul să facă portrete din cuburi Rubik ca un cadou special pentru orice sărbătorit al zilei, indiferent că e o persoană cunoscută sau nu. Înainte de Patriarhul Daniel, Cristian i-a făcut portretul Sofiei, verișoara lui de doar 7 ani. Dar a mai făcut și portrete ale altor ierarhi, cum ar fi cel al ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, dar și al ÎPS Bartolomeu Anania, fostul mitropolit al Clujului.

Portretul vrednicului de pomenire mitropolit Bartolomeu l-a asamblat chiar la televiziunea Patriarhiei Române, în cadrul emisiunii Secvențe Trinitas, pe care o puteți urmări mai jos:


Dacă vreți să știți cum s-a apucat de „rezolvat” cuburi Rubik un tânăr care nu avea nici în clin nici în mânecă cu acest meșteșug, vizionați povestea de mai jos. Poate vă vin idei să vă apucați și voi!