ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Este îmbucurător faptul că, în pofida noilor reglementări legislative cu privire la ora de Religie, un număr foarte mare de părinți și elevi au optat pentru o educație creștină în școlile publice”, a afirmat Patriarhul României în cadrul Consfătuirii profesorilor de Religie din Arhiepiscopia Bucureștilor, scrie basilica.ro.


Patriarhul Daniel a spus că în societatea de astăzi „marcată tot mai mult de o mentalitate care orientează copiii și tinerii spre senzaționalul artificial și profitul material, este esențială cultivarea unei educații integrale care să modeleze și să cultive pe om nu numai profesional, ci și spiritual”.

„Credința creștină și conștiința națională ne îndeamnă să privim cu multă responsabilitate unele aspecte negative ale actului educațional prezent, care plasează România între țările europene cu un procent mare de abandon școlar și delicvență juvenilă. Pentru a ieși din această curbă descendentă este necesară o intensificare a conlucrării tuturor factorilor implicați în educație: statul, societatea civilă, părinții, elevii și dascălii, dar și centrele eparhiale și parohiile, astfel încât educația să devină o prioritate națională constantă, o bază solidă a evoluției noastre spre un viitor mai bun. În acest efort comun de înnoire a actului educațional, profesorul de Religie trebuie să se remarce prin modul de predare adaptat elevilor săi, prin cunoștințele sale, dar și prin comportamentul său spiritual profund creștin. De ce? Pentru că tinerii caută, în Familie, în Biserică și în Școală, modele autentice care să-i ajute să discearnă între provocări efemere (trecătoare) și perspectivele durabile ale vieții. În această privință, dorim să exprimăm aici aprecierea și recunoștința noastră pentru lucrarea misionară pe care o desfășoară, cu multă dăruire și competență, majoritatea profesoarelor și profesorilor de religie din Arhiepiscopia Bucureștilor”, a spus Patriarhul României, care a subliniat faptul că mulți copii au optat pentru ora de religie.