Vestea trecerii la Domnul a Regelui Mihai I l-a întristat pe Patriarhul României, PF Daniel,  care a anunțat că în toate bisericile din Patriarhia Română se vor înălța rugăciuni pentru odihna sufletului Majestății Sale.

Acesta este mesajul transmis de  Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române:


„Am aflat cu tristețe despre trecerea din această viață a Majestății Sale Regele Mihai I al României, veste care a îndoliat și îndurerat pe toți românii din țară și străinătate.

Personalitate remarcabilă în plan național și internațional, Regele Mihai I al României rămâne în istorie ca simbol al unității și demnității poporului român de pretutindeni și exemplu de curaj, înțelepciune și devotament în slujirea patriei și a neamului românesc în vremurile dificile din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial și în perioada de început a regimului comunist din România.

De-a lungul întregii sale vieți în care a reprezentat cu demnitate poporul român, Majestatea Sa a fost un susținător permanent al Bisericii Ortodoxe Române, participând adesea la slujbele din Catedrala Patriarhală, precum și la sfințirea Catedralei mitropolitane din Timișoara, în anul 1946, împreună cu Patriarhul Nicodim.

În aceste momente de întristare, în numele Sfântului Sinod, al clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, adresăm sincere condoleanțe Casei Regale a României și ne rugăm Mântuitorului nostru Iisus Hristos să așeze sufletul Majestății Sale Regele Mihai I al României în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi și să dăruiască alinare sufletească tuturor celor îndurerați de trecerea sa din această viață.

În toate bisericile din Patriarhia Română se vor înălța rugăciuni pentru odihna sufletului Regelui Mihai.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântare pentru membrii Casei Regale și pentru toți cei îndoliați

 † DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române”