ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



În ziua sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Patriarhul Daniel ne îndeamnă să ne rugăm ca Domnul să dăruiască copii buni. Patriarhul României a sfătuit părinții să nu își ucidă prin avort copiii, ci să-i crească ca fiind daruri ale lui Dumnezeu, scrie basilica.ro.

În cadrul cuvântului rostit sâmbătă în fața credincioșilor, Patriarhul României a subliniat importanța și frumusețea sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului Iisus Hristos.

„Nașterea de prunci, spune Patriarhul României, este un mare dar de la Dumnezeu. Acești părinți, Zaharia și Elisabeta, s-au rugat toată viața lor să aibă un prunc. Dumnezeu a ascultat rugăciunea lor și a binecuvântat familia cu un copil.

Vârsta lor înaintată a arătat faptul că Harul lui Dumnezeu depășește legile firii. Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul este răspunsul rugăciunii, smereniei și credinței puternice a părinților. Cei care nu au copii, dacă se roagă mult îi vor primi.

Nașterea pruncului a venit ca urmare a rugăciunilor Preotului Zaharia și a soției sale Elisabeta. Aceștia erau oameni drepți înaintea lui Dumnezeu, evlavioși și milostivi. La momentul vestirii nașterii, Arhanghelul Gavriil îi spune preotului Zaharia că numele copilului va fi Ioan. În limba ebraică acesta înseamnă Dumnezeu a avut milă.

Reflectând mai departe cele prezentate în pasajul biblic, Patriarhul României a precizat faptul că Sfântul Ioan din pruncie a mers în pustie și a stat acolo până la vârsta de 30 de ani când a început să predice.

Din momentul începerii activității catehetice, Sfântul Ioan i-a îndemnat pe oameni să fie milostivi și să dăruiască milostenie celor săraci. Pe soldați i-a îndemna să se mulțumească cu solda lor, să nu asuprească pe nimeni. De asemenea, pe vameși i-a sfătuit să nu impună taxe mai mult decât era permis.

Prin aceste învățături el dorea ca lumea care se pregătea pentru botezul pocăinței să arate și o schimbare în fapte bune. Sfântul Ioan preciza celor care ascultau cuvântul său că el botează cu apă spre pocăință, dar va veni Mesia care va boteza cu Duh Sfânt.