ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de personalități și jurnaliști români au primit miercuri, din partea Preafericitului Patriarhului României, Diploma și medalia Anului comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, potrivit Basilica.ro

Distincția a fost acordată pentru contribuții remarcabile în promovarea Anului comemorativ 2017 în Patriarhia Română.

Adresându-se celor prezenți după premierea din Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, Patriarhul Daniel le-a mulțumit pentru activitatea desfășurată și i-a încurajat pentru cea viitoare. Patriarhul României a îndemnat ca în timp de libertate socială „să păstrăm credința și să o transmitem generațiilor viitoare, pentru că ne va întreba Hristos: «Ce ați făcut cu libertatea voastră?»’, și a subliniat faptul că, în prezent, cea mai persecutată religie în lume este creștinismul.

„Cei mai mulți oameni persecutați pentru credință sunt creștinii, în special în țările musulmane”, pentru care „trebuie să arătăm solidaritate prin rugăciune și prin diferite forme concrete de ajutorare”, a spus Patriarhul Daniel, care a adăugat că „restaurarea bisericilor și mănăstirilor din Siria reprezintă o prioritate în următorii ani”.

Pentru construirea Bisericii din suflete, Patriarhul Daniel a apreciat că este nevoie de ajutorul laicilor.

„Deodată cu aceste construcții să punem accent puternic pe zidirea interioară: înnobilarea vieții creștine, rugăciune, dar și prin fapte care exprimă iubirea milostivă și darnică față de semenii noștri. Avem aici nevoie de ajutorul laicatului care fac parte din poporul creștin. Din punct de vedere al cooperării misionare, considerăm că orice cuvânt ziditor este o lucrare misionară, indiferent că face parte dintr-un program prestabilit sau este o inspirație de moment pentru un context dat. Este mare lucrarea celor care prin cuvânt și faptă arată iubirea lui Dumnezeu pentru lume”, a spus Patriarhul României.
 
Părintele Patriarh s-a adresat jurnaliștilor și a mulțumit atât „celor care au emisiuni consacrate credinței în mod permanent, precum și celor care mărturisesc credința în alte modalități’.


Persoanele evidențiate sunt:

Personalități prezente în mass media

Teodor Baconschi – teolog, diplomat;
Costion Nicolescu – teolog, publicist;
Mihai Coman – Decanul Facultății de Jurnalism și științele comunicării – Universitatea București;
Sever Voinescu – Redactor Șef Dilema Veche;
Mihail Neamțu – teolog, scriitor;

Jurnaliști TVR

Cristina Andrei-jurnalist senior, producător;
Cristina Ionescu – jurnalist senior;
Răzvan Bucuroiu – jurnalist senior;
Ion Lucian Ciucu – jurnalist senior;
Paula Tăbîrcă- jurnalist;
Anna de Hillerin – jurnalist;
Andrei-Victor Dochia – jurnalist;
Corneliu-Vlad Matache – jurnalist;
Adrian Bodonea-Florea – video jurnalist;
Rafael Udriște – jurnalist;
Ciprian Dumea – video jurnalist;
Adriana Ivan – organizator de producție;
Sorin Tudor – editor imagine;
Bogdan Sterpu – editor imagine;
Cristi Rădulescu – editor sunet;

Jurnaliști Radio România

Remus Rădulescu – realizator coordonator;
Cristian Curte – redactor;
Pr. Titus Dumitrică – redactor;
Paul Scarlat – redactor;
Cătălin Duță – redactor;
Izabela Aivăncesei – redactor;

Jurnalist Realitatea TV

George Grigoriu – jurnalist.

Pe lângă distincția sus amintită, persoanele care au contribuit la binele Bisericii în anul ce a trecut au mai primul Albumul Patriarhia română – Istoric și organizare, Calendarul creștin ortodox 2018, precum și un DVD realizat de Trinitas Tv care conține interviul Patriarhului Daniel oferit recent Televiziunii Române.