ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat joi dimineață în Catedrala Patriarhală istorică o slujbă de Te Deum, cu ocazia aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, scrie basilica.ro.

La slujbă au fost prezenți Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele Academiei Române, domnul Ioan-Aurel Pop, Secretarul de Stat pentru culte, Victor Opaschi, Episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul, alte oficialități ale statului român, academicieni, clerici, profesori, studenți teologi.

În continuarea evenimentului, au avut loc depuneri de coroane la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de lângă Catedrala Patriarhală.

Ulterior, în clădirea unde s-a decis Unirea în urmă cu 160 ani, azi Palatul Patriarhiei, a avut loc o sesiune solemnă de comunicări, organizată de Academia Română în colaborare cu Patriarhia Română. Manifestare la care au participat șeful statului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Președintele Academiei Române, ierarhi, clerici, oameni de cultură, autorități centrale, profesori, elevi și studenți.