Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat joi dimineață în Catedrala Patriarhală istorică o slujbă de Te Deum, cu ocazia aniversării a 160 ani de la Unirea Principatelor Române, scrie basilica.ro.

La slujbă au fost prezenți Președintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele Academiei Române, domnul Ioan-Aurel Pop, Secretarul de Stat pentru culte, Victor Opaschi, Episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul, alte oficialități ale statului român, academicieni, clerici, profesori, studenți teologi.

În continuarea evenimentului, au avut loc depuneri de coroane la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de lângă Catedrala Patriarhală.

Ulterior, în clădirea unde s-a decis Unirea în urmă cu 160 ani, azi Palatul Patriarhiei, a avut loc o sesiune solemnă de comunicări, organizată de Academia Română în colaborare cu Patriarhia Română. Manifestare la care au participat șeful statului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Președintele Academiei Române, ierarhi, clerici, oameni de cultură, autorități centrale, profesori, elevi și studenți.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.