ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României a făcut, luni, un apel la rugăciune pentru victimele atacului armat din Texas „pentru vindecarea celor răniți și pentru consolarea familiilor acestora”, precizează un comunicat al Patriarhiei Române transmis AGERPRES.

„Patriarhia Română a aflat cu îndurerare că 26 de credincioși creștini, inclusiv copii, au fost uciși și alți 20 răniți, în sfânta zi de duminică, într-o biserică din Sutherland Springs, Texas, într-un atentat armat, la numai câteva zile după ce, la New York, fuseseră omorâți 8 oameni și alți 11 răniți într-un atac terorist. Să ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați în atacul din Texas, pentru vindecarea celor răniți și pentru consolarea familiilor acestora, dar și pentru încetarea urii și a violenței care distrug viața oamenilor nevinovați”, se mai arată în comunicatul citat.

Masacrul de duminică este cel mai sângeros din istoria acestui stat din sudul SUA și unul dintre cele mai sângeroase din istoria modernă a SUA.

Victimele lui Devin Patrick Kelley aveau vârste cuprinse între 18 luni și 77 de ani, au precizat autoritățile. Printre cei 26 de morți se numără opt persoane membre ale aceleiași familii, dintre care o femeie însărcinată în cinci luni și trei dintre copiii săi. Fiica pastorului, în vârstă de 14 ani, a fost de asemenea ucisă.