Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a participat luni seară la cina festivă oferită de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, șefilor Bisericilor Ortodoxe prezente la Moscova.

Evenimentul a avut loc în cadrul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

„Astăzi, la ora 20,00, este prevăzută în cadrul Programului Întâistătătorilor și delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale de la Moscova o cină festivă oferită de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Cina va avea loc la Palatul Fațetelor din Kremlin. La această cină participă, desigur, și Patriarhul Daniel”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Patriarhul României se află la Moscova în perioada 2 - 5 decembrie, cu prilejul festivităților organizate la împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Din delegația Patriarhiei Române mai fac parte arhiepiscopul Târgoviștei, Nifon, și preoții consilieri patriarhali Michael Tița, Ștefan Ababei, arhid. Maxim Țifui, consilier eparhial, și pr. Eugeniu Rogoti, traducător.

Patriarhul României s-a întâlnit duminică, în Sala Tronului de la Reședința "Danilovski”, cu Chiril, patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, iar luni, când s-au împlinit 100 de ani de la întronizarea Sfântului Tihon, primul patriarh rus după anul 1700, când împăratul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxă Rusă, reprezentanții Bisericilor Ortodoxe locale au concelebrat Sfânta Liturghie.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews