ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul României a adresat marți Preafericitului Părinte Ieronim al II-lea un mesaj de compasiune și solidaritate cu victimele incendiilor din Grecia, scrie basilica. ro.

Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a transmis „condoleanțe tuturor familiilor îndoliate” și  se roagă „Bunului Dumnezeu să dăruiască odihnă sufletelor celor care și-au pierdut viața”.

Incendiile care au afectat Grecia s-au declanșat în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra țării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius, au provocat, conform celui mai rcent bilanț oficial furnizat de pompieri, 74 de morți și peste 180 de răniți. Premierul grec Alexis Tsipras a decretat trei zile de doliu național. 


Publicăm mai jos mesajul integral:

Preafericirii Sale,
Preafericitului Părinte Ieronim al II-lea,
Arhiepiscopul Atenei și al întregii Elade

Preafericirea Voastră,

Am aflat cu multă întristare de consecințele dramatice ale incendiilor de pădure din regiunea Atenei, cele mai grave din ultimul deceniu, în urma cărora și-au pierdut viața peste 50 de persoane și s-au înregistrat mai mult de 150 de răniți, unii în stare foarte gravă.

În aceste momente de grea încercare, în numele clerului și al credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, transmitem condoleanțe tuturor familiilor îndoliate și ne rugăm Bunului Dumnezeu să dăruiască odihnă sufletelor celor care și-au pierdut viața.

De asemenea, ne exprimăm compasiunea și solidaritatea frățească față de toți cei care suferă acum urmările acestor incendii și urăm grabnică însănătoșire celor răniți.

Avem întreaga nădejde că poporul elen, aflat sub înalta păstorire a Preafericirii Voastre, va trece cu ajutorul lui Dumnezeu peste aceste încercări.

Vă îmbrățișăm frățește în Hristos Domnul.

† DANIEL
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române