ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis vineri un mesaj de condoleanțe și consolare pentru familiile îndurerate ale pacienților care au pierit în urma incendiului de la Spitalul "Matei Balș" din București.
”Am aflat cu durere despre tragedia provocată de incendiul din Spitalul ‘Matei Balș’ din București, în dimineața zilei de vineri, incendiu în urma căruia și-au pierdut viața 5 pacienți și alți 102 au fost evacuați. În aceste momente pline de suferință și tulburare pentru familiile îndoliate, dar și pentru noi toți care traversăm încă o perioadă critică marcată de pandemie, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți. Totodată, adresăm un părintesc mesaj de condoleanțe și consolare familiilor celor decedați, rudelor și prietenilor acestora, precum și întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, afirmă patriarhul în mesaj.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală, cinci persoane au murit și alți 100 de pacienți au fost evacuați de urgență. Incendiul a fost lichidat după ce a fost activat planul roșu de intervenție.