ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Regele Mihai a iubit poporul român, a fost un om răbdător și cu o credință puternică. Sunt câteva din cuvintele Patriarhul României, într-un interviu realizat de Andrei Victor Dochia pentru emisiunea Universul Credinței și din care TVR a prezentat joi seara un fragment. Este primul interviu acordat de Patriarhul Daniel după 10 ani.

„Trebuie să recunoaștem faptul că Regele a iubit poporul român și a spus că a așteptat cu răbdare 45 de ani până când a căzut comunismul și a revenit în țară. A fost răbdător și răbdarea aceasta a avut o  mare doză de speranță în ea. Noi considerăm că a fost un gest de omagiu, de omagiere a unui om care a suferit mult și care, în același timp, a avut credință puternică și a avut speranță puternică, de aceea am intitulat Cuvântul nostru de la înmormântare - 'Regele Mihai I al României, un simbol al suferinței și speranței'.”, a spus Patriarhul României în interviul care va fi difuzat integral duminică, 24 decembrie, pe TVR 1, de la ora 19:00.