ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Blamată din motive politice și ideologice, noua Catedrală Patriarhală din București rămâne unul dintre puținele, dacă nu chiar singurul obiectiv, care va marca concret și grandios, împlinirea centenarului Marii Uniri.
 
Eveniment la care și-au anunțat deja participarea o serie de personalități din lumea religioasă.  După confirmarea venită din partea Patriarhului Constantinopolului, SS Bartolomeu, în aceste zile și-a anunțat prezența și Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului vine la finele anului în România pentru a participa la primul hram al Catedralei Naționale care va avea loc la câteva zile după sfințirea acesteia, anunță basilica.ro.

Patriarhul Teofil a răspuns afirmativ invitației Părintelui Patriarh Daniel de a conduce manifestările prilejuite de prima sărbătoare patronală a Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc vineri, 30 noiembrie 2018.

Catedrala Națională va fi sfințită în data de 25 noiembrie de către Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Ultima dată, Patriarhul Teofil al III-lea a vizitat Bucureștiul în 2014, de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, când a adus spre închinare un fragment din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.