ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O țară, cinci președinți, mai multe mandate. Acesta este subiectul abordat de jurnalistul Patrick André de Hillerin în cel mai recent editorial din ”Cațavencii”, în care radiografiază  o Românie condusă, rând pe rând, de Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu și, ultimul pe listă, Iohannis.

Dar și ce a rămas și ce nu după 30 de ani de la evenimentele din 1989 în urma manadatelor iliesciene, constantinesciene, băsiste și iohanniste și pentru ce vor fi ținuți minte liderii instalați vremelnic la Cotroceni.  


„A venit Klaus Iohannis. Un soi de pilulă inutilă, funcționând în baza efectului placebo. Mai rău nu putea face, cum am zis, să facă bine cu adevărat nu mai spera nimeni.

Iar omul n-a dezamăgit. N-a făcut nimic. Patru ani și jumătate de nimic. Patru ani și jumătate de orgoliu exacerbat, de paltoane aruncate nervos pe capota mașinii, de scrâșnete, de neputință și frustrare.

O temă cu adevărat importantă a avut și președintele pe masă, „România educată", și și-a bătut joc de ea. Dar a făcut-o cu maximă competență, căci doar e profesor și fost inspector școlar. Deci se pricepe.

Mai e puțin și iar va trebui să ne alegem un președinte. Klaus Iohannis pare a nu avea contracandidat, în acest moment. Ceea ce înseamnă că e foarte posibil să-l avem la Cotroceni încă cinci ani. Dacă în primii cinci nu a făcut nimic, ce Dumnezeu va face în următorii cinci? Poți oare face mai nimic decât nimicul? Ăsta da challenge”, a scris jurnalistul.