O țară, cinci președinți, mai multe mandate. Acesta este subiectul abordat de jurnalistul Patrick André de Hillerin în cel mai recent editorial din ”Cațavencii”, în care radiografiază  o Românie condusă, rând pe rând, de Ceaușescu, Iliescu, Constantinescu, Băsescu și, ultimul pe listă, Iohannis.

Dar și ce a rămas și ce nu după 30 de ani de la evenimentele din 1989 în urma manadatelor iliesciene, constantinesciene, băsiste și iohanniste și pentru ce vor fi ținuți minte liderii instalați vremelnic la Cotroceni.  


„A venit Klaus Iohannis. Un soi de pilulă inutilă, funcționând în baza efectului placebo. Mai rău nu putea face, cum am zis, să facă bine cu adevărat nu mai spera nimeni.

Iar omul n-a dezamăgit. N-a făcut nimic. Patru ani și jumătate de nimic. Patru ani și jumătate de orgoliu exacerbat, de paltoane aruncate nervos pe capota mașinii, de scrâșnete, de neputință și frustrare.

O temă cu adevărat importantă a avut și președintele pe masă, „România educată", și și-a bătut joc de ea. Dar a făcut-o cu maximă competență, căci doar e profesor și fost inspector școlar. Deci se pricepe.

Mai e puțin și iar va trebui să ne alegem un președinte. Klaus Iohannis pare a nu avea contracandidat, în acest moment. Ceea ce înseamnă că e foarte posibil să-l avem la Cotroceni încă cinci ani. Dacă în primii cinci nu a făcut nimic, ce Dumnezeu va face în următorii cinci? Poți oare face mai nimic decât nimicul? Ăsta da challenge”, a scris jurnalistul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews