ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, a susținut azi la Cimitirul Internațional „Valea Uzului” împreună cu mai multe sute de patrioți acțiunea de cinstire a eroilor români, de ziua Armatei Române, în ciuda demersurilor abuzive făcute de președintele maghiar al Consiliului Județean Harghita, Borboly Csabo, pentru anularea evenimentului românesc pe motive pretins legate de răspândirea coronavirusului. S-au cântat cântece patriotice într-o atmosferî emoționantă și un sobor de preoți a ținut o sfântă slujbă de pomenire pentru eroii patriei.

În cursul serii de sâmbătă, după cum a transmis publicația maghiară Maszol, Președintele Consiliului Județean Harghita cerea într-o scrisoare plasată pe Facebook să nu se permită organizarea de evenimente în masă pe 25 octombrie, după cum scriam în articolul Valea Uzului și abuzului maghiar.

Cimitirul de la Valea Uzului nu este în Harghita și cererea sa - formulată drept o "propunere" adresată către unitățile administrativ-teritoriale - de a se împiedica manifestările religioase de Ziua Armatei este abuzivă și nelegală.

ACTUALIZARE. În urma unor provocări ordinare ale mașinăriilor de făcut fum și zgomote stridente și ale vuvuzelelor lor, care au întinat sărbătoarea de Sfânta Parascheva și acum vor să întineze și Ziua Armatei și sărbătoarea Sfinților Dimitrie, Mihai Tîrnoveanu a fost nevoit să publice pe contul său următoarele precizări:

"În calitate de președinte al Asociației Calea Neamului, organizatoarea Zilei Armatei de la Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului, condamn cu hotărâre dezinformarea postului de televiziune România Tv-PSD cum că pelerinii de la Valea Uzului s-ar îndrepta spre București pentru a protesta la Catedrala Patriarhală. În opinia noastră, acest post de televiziune încearcă să instige oamenii, pentru a da pretext autorităților să închidă din nou bisericile.
Nu ne-am adunat la Valea Uzului pentru a porni de aici la vreun protest de la București La Valea Uzului nu am fost "protestatari", ci români simpli care s-au adunat în jurul Crucilor și Monumentului Eroilor Armatei Române pentru a le apăra si omagia Memoria celor căzuți. Suntem împotriva acelora care pe diverse căi directe sau indirecte atacă Biserica Ortodoxă Română. Nu participăm la niciun circ politicianist prilejuit de apropierea alegerilor parlamentare. Suntem în afara oricărui partid politic și oricărui joc politic. La ora actuală majoritatea noastră a ajuns acasă iar spre București au plecat doar cei care au venit la Valea Uzului și locuiesc în București.
Cu respect și dragoste față de voi si Adevăr, Mihai Tîrnoveanu."
 
Prezentăm aici primele imagini primite de la Valea Uzului.

 

 "Treceți Batalioane Române Carpații "

Vom reveni!

Patriotul Mihai Târnoveanu, după procesul de la Tg Mureș: „Am spus că nu dau nici un pas înapoi”. El îi invită pe români duminică să-și cinstească eroii la Valea Uzului