ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Gheorghe „Neluțu” Varga, patronul echipei CFR Cluj, campioana României la fotbal care a pierdut miercuri seară în fața lui Pyunik Erevan, a suferit un atac cerebral și se află internat de urgență la Clinica de Neurochirurgie din Cluj-Napoca, a transmis sâmbătă Foaia Transilvană.

Sursa citată menționează faptul că patronul CFR-ului avea dificultăți de vorbire și nu-și putea menține echilibrul, motiv pentru care medicii ar fi luat decizia de a-l introduce în comă indusă.

Surse medicale au declarat pentru FT că Nelu Varga a suferit un atac cerebral, fiind în stare inoperabilă, cel puțin pentru moment. Medicii clujeni au luat decizia de a-i induce medicamentos, patronului de la CFR Cluj o stare neuro-vegetativă, fiind practic într-un fel de comă indusă. Manevra medicală are rostul a de calma spasmul cerebral și de a evita extinderea daunelor cerebrale suferite.

A fost efectuat un prim examen tomograf/RMN, care a indicat că cea mai bună conduită terapeuetică pentru moment este inducerea acestei stări de neuro relaxare, urmând ca în viitoarul apropiat, medicii să ia și alte decizii, potrivit sursei citate.

În momentul în care Neluțu Varga a ajuns la spital i-a fost deja afectată funcția cerebrală care controlează vorbirea dar și parte din echilibru. Acest lucru indică un atac cerebral în zona creierului mic, afirmă FT.

„I s-a făcut tromboliză. A ajuns foarte repede la spital, în timp util, și medicii au reușit să îi facă tromboliză. Am înțeles că este un tratament de ultimă generație. El a ajuns la spital și nu mai putea vorbi și avea mici probleme de echilibru. El este acum sub supravegherea medicilor”, ne-a declarat una dintre rudele lui Neluțu Varga.

„Tromboliza intravenoasa este o metoda terapeutica netraumatizanta ce consta in injectarea unei substante trombolitice, care se administreaza intravenos si dizolva cheagul de sange care blocheaza circulatia, iar tesutul cerebral partial ischemiat nu se mai necrozeaza, astfel incat deficitul neurologic se remite complet.

Tromboliza intravenoasa nu poate fi aplicata decat în primele 4,5 ore de la producerea atacului cerebral, in asa numita "fereastra terapeutica”. - Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Profesorul doctor Ștefan Florian de la clinica clujean a evitat să facă comentarii despre sănătatea lui Neluțu Varga. „E spre bine. Își revine. E pe drumul cel bun”, a comentat scurt profesorul Florian.

„CFR Cluj nu riscă pentru sezonul în curs, în care vrea încă un titlu de campioană și în care joacă și în Conference League. Marius Bilașco a anunțat că aproape toți fotbaliștii din lotul antrenat de Dan Petrescu sunt vaccinați.”, informa Telekom Sport citat de Orange Sport la finalul anului trecut.

„Eu sunt vaccinat, normal și sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze”, a spus antrenorul Dan Petrescu la Digi Sport.