ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patronul fabricii Lactate Brădet, Marius Badea, a susținut astăzi o conferință de presă, transmisă integral de B1 TV, în care a precizat că au fost luate toate măsurile pentru a se evita contaminarea produselor, dar și că întotdeauna analizele făcute au avut rezultate foarte bune. 

„Vreau să mă disculp de o problemă voită sau de neglijență. De când am făcut fabrica am investit masiv, am încercat să facem o fabrica modernă, avem una dintre cele mai frumoase fabrici și puse la punct și toate controalele au demonstrat că ne facem datoria cu reponsabilitate. Utilajele sunt de ultimă generație, sunt pornite în prezența mea. Implicarea mea și a familiei mele a fost maximă în această fabrică. Am făcut-o la Brădet pentru că acolo am copilărit. Sunt convins că am luat toate măsurile pentru a evita orice contaminare cu un germene în produsul nostru final. Din păcate au apărut aceste analize care sunt parțiale, nu putem să tragem o concluzie definitivă. Îmi este greu să spun ce este. Fabrica nu este închisă. S-a închis o secție unde se face brânza proaspătă pentru a face încă o sterilizare”, a explicat patronul. 

Laptele procesat în fabrica de la Brădet este colectat de la două ferme, din Argeș și din Dolj. „Lucrăm de foarte multă vreme cu ele. Nu colectăm lapte de la particulari, tocmai din cauza acestor probleme de igienă. Analizele la lapte se fac de două ori pe lună. La oameni se fac trimestrial. Toate analizele noastre sunt perfecte. De 15 ani vin organele de control în fiecare lună. Ultima analiză la lapte a fost făcut acum o săptămână - două săptămâni. Analizele din februarie încă nu au venit”, a mai declarat Marius Badea, care a vorbit și despre posibilele suse ale contaminării.  „Brânza se face din lapte pasturizat. Nu există lapte crud. Singura contaminare este fie de la apă, pentru că în procesul tehnologic toate produsele noastre sunt împinse de apă. Sursa de apă este sursa localității Brădet, din rețeaua publică. Noi și la apă suntem obligați să facem buletine de analize și nu am avut probleme. Contaminarea poate să fie cu apa, fie în manipulare la noi, fie în magazinul de desfacere. Nu sunt în măsură să acuz magazinele, dar vă asigur că la noi exigența de curățenie este maximă. Toate buletinele noastre de analiză, la toate produsele sunt în regulă. Nu avem niciun buletin prost. DSV-ul vine periodic, avem doctor de zonă care vine de două-trei ori pe lună”, a declarat patronul Lactate Brădet. 

El a exclus orice legătură între produsele comercializate de firma sa și moartea bebelușilor. „Doar de la 2 februarie avem acest tip de produs (n.r. – brânza vrac în care s-ar fi depistat bacteria E.Coli). Nici nu vreau să îmi treacă prin cap că noi vreodată am putut să facem un produs care să afecteze viața unui micuț. Din punctul meu de vedere, categoric nu poate să fie o legătură între produsul nostru și moartea copiilor”, a spus patronul. 

Firma Lactate Brădet are o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane de euro, produsele fiind exporatate și în mai multe țări din Uniunea Europeană