ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un magazin de tipar din București a refuzat să tipărească materiale pentru lesbiene, selectându-și clientela conform propriilor principii. Easy Print Shop este centrul de printare din Bucuresti unde s-a refuzat tipărirea unui pliant pro LGBT. 

Înregistrarea poate fi ascultată pe contul de instagram: elc_lesbiancommunity.

Clienta, Oana Dorobanțu, membră a comunității de lesbiene EL*C, a sunat la Easy Print Shop pentru o comandă de flyere pentru Marșul pentru Siguranța Femeilor de la București, care a avut loc în 22 octombrie.

 
(Foto: Oana Dorobanțu/Instagram)
 
Patronul imprimeriei, Ștefan Bogdan, a refuzat să îi onoreze comanda, conform propriilor principii.

Iată răspunsul lui Ștefan Bogdan:

”Legat de conținutul acelui pliant(...) Noi nu susținem această mișcare a femeilor lesbiene(...)Este împotriva conștiinței mele de a lua astfel de solicitări(...)”

Oana Dorobanțu: „Realizați că acesta este una act de discriminare sub legislația românească, nu?

Ștefan Bogdan: Este un act de discriminare și față de mine care nu îmi vântur în spațiul public ceea ce fac eu în dormitor. Adică, ține de alegerea fiecăruia. Cum eu îmi respect intimitatea și alții ar trebui să și-o respecte la fel.

OD: Și drepturile lesbienelor, care sunt oameni, trebuie respectate!

ȘB: Nu este problema mea care sunt drepturile lor și nu sunt într-o poziție ca să le apăr sau să le discriminez.

(...)

OD: Vreau să vă anunț că acest apel este înregistrat...Voi face o plângere la CNCD din acest motiv!

ȘB: Vă rog frumos. Vă mulțumesc. La revedere!


 
*Nota Redacției: Lesbienele si homosexualii au declanșat o campanie de defăimare și declasare a magazinului Easy Print Shop. ActiveNews îi încurajează pe români să îl susțină pe proprietar prin comenzi și mesaje de solidaritate.
 
 
Adresa: Bulevardul Carol I Nr. 23 București

Telefon: +40 741 010 071
Telefon 2: +40 741 217 619

Email: easyprintcenter18@gmail.com