ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patru culte creștine cer Guvernului să conteste decizia CEDO din mai 2023 prin care României i se pune în vedere să ofere o formă de recunoaștere așa-ziselor familii formate din persoane de același sex, scrie www.stiripesurse.ro, preluat de Romanian Global News. Astăzi, 23.08.2023, este ultima zi în care Guvernul mai poate întreprinde această acțiune.

Din păcate, în loc să vină același mesaj către Guvern și din partea Patriarhiei Române, respectiv a BOR, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a ales să-l omagieze azi pe Andrei Pleșu, unul dintre artizanii principali ai eșecului Referendumului pentru Familie, și director-fondator al revistei de propagandă homosexualistă Dilema Veche.

„În aceste mari teme, dar și în multe altele expuse într-o veridică lumină, a fost portretizat fidel și edificator autenticul chip al „omului creștin” inspirat de Evanghelie și decupat onest din mulțimea superstițioșilor, fariseilor de ocazie și aroganților care mizează filetist pe posesiunea Adevărului, ignorând Calea și Viața.

Această contribuție personală profund sanificatoare pentru spațiul cultural, etic și teologico-creștin românesc este una care onorează și îmbogățește pe fiecare dintre cei ce o descoperă și o folosesc.

A-i dori sănătate și ocrotirea lui Dumnezeu în toate celui care are încă multe de împlinit și dăruit lumii noastre românești prin cuvântul său sclipitor inspirat de Cuvânt, este doar un mic, dar binefăcător gest de prețuire, un sincer exercițiu de admirație.

La mulți ani,
domnule Andrei Pleșu!”, scrie Vasile Bănescu în ultima zi în care mai poate fi contestă la CEDO decizia care țintește legiferarea parteneriatul civil pentru cupluri homosexuale în România.

Același pupincurism l-a exersat Vasile Bănescu și pe dosul lui Horia Roman Patapievici, la aniversarea lui de 69, „sanificatorul” scatofag care a scris, între multe alte „sclipitoare” oribilități, că „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”.

 

„Se subminează implicit suveranitatea națională a poporului român”

Liderii celor patru culte creștine (Cultul Creștin Penticostal, Uniunea Bisericilor Creștine Baptiste, Biserica Creștină după Evanghelie, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea) au trimis câte o scrisoare deschisă premierului Ciolacu, ministrului de Externe și președinților celor două camere ale Parlamentului.

„Prin decizia CEDO din 23 mai 2023, cinci din cei șapte judecători care formează secția a IV-a a Curții Europene a Drepturilor Omului își propun să schimbe în mod insidios legislația românească privitoare la familie, subminând implicit suveranitatea națională a poporului român, care se exercită prin Parlament, precum și prin alte organisme alese prin mecanisme democratice”, se arată în scrisoarea semnată de președintele Cultului Penticostal, confesiunea cu cei mai mulți membri în România dintre cele patru.

„Prin prezenta scrisoare publică, vă solicităm în numele Cultului Creștin Penticostal din România să uzați de dispozițiile legale prevăzute în legislație și să formulați cu celeritate, până la data de 23.08.2023, cererea de retrimitere a cauzei în fața Marii Camere a Curții Europene a Drepturilor Omului, astfel încât, dispozitivul acesteia să facă raportare concretă și efectivă la valorilor sociale, morale și culturale ale națiunii române”, se arată la finalul scrisorii. Solicitări similare sunt făcute și prin celelalte trei scrisori deschise.

Familia, numai între un bărbat și o femeie

Demersul celor patru culte vine pe fondul unor informații vehiculate în spațiul public în ultimele luni și neconfirmare oficial deocamdată, potrivit cărora în România ar urma să se legifereze parteneriatul civil inclusiv pentru cuplurile LGBT.

„Credincioșii baptiști din România afirmă că, în lumina învățăturilor biblice, familia nu este un simplu construct social, ci a fost inițiată de Dumnezeu și este definită ca unirea bazată pe legământul solemn dintre un bărbat și o femeie. Având în vedere originea ei divină, credincioșii baptiști au convingerea fermă că nicio instituție sau entitate publică națională sau transnațională nu are dreptul și nici autoritatea, pe de o parte, de a defini familia altfel decât ca unirea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie sau, pe de altă parte, de a crea forme noi de asociere între persoane care să fie considerate echivalente conceptului de familie. O eventuală legiferare în sensul schimbării definirii familiei altfel decât ca fiind unirea dintre un bărbat și o femeie, ar constitui o încălcare a principiului libertății de conștiință și a principiului libertății religioase, drepturi recunoscute în prezent prin Constituția României (…)”, se arată în scrisoarea semnată de președintele Uniunii Bisericilor Creștine Baptiste din România.

Puteți citi scrisorile AICI

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews