ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazurile au fost înregistrate după vaccinarea cu serul Sputnik V. Trei dintre decedați erau femei, în vârstă de 51, 69 și, respectiv, 74 de ani, în timp ce al patrulea caz nu a fost încă identificat în documente. Cauzele deceselor au fost legate de inimă, plămâni, dar și de zahărul din sânge, iar dosarul victimelor arată că s-ar putea să fi fost sau nu cauzate de Sputnik V, afirmă antena3.

Persoanele care au dezvoltat complicații erau tineri, unul avea 25 de ani. Pacienții au suferit reacții adverse, precum dificultăți de respirație, convulsii, slăbiciune musculară, hipertensiune arterială, dureri de cap, febră și amețeli.

Virologul senior de la Institutul Gamaleya din Moscova, Denis Lugunov, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V a precizat astfel:

"Am solicitat informații despre acest caz și ... am obținut un răspuns. Acest caz nu este fals...Cazul a fost investigat. Nu s-a găsit nicio asociere cu vaccinarea", a adăugat Logunov".

Tot în această direcție, EMA a intrat pe fir declarând că examinează în prezent Sputnik V pentru aprobare la nivelul UE ."Putem confirma că toate rapoartele sunt tratate serios de către EMA și evaluate în mod direct", a declarat purtătoarea de cuvânt.