ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a dorit să ia un interviu lui Mihai Neșu, fostul fundaș stânga al echipei Steaua și FC Utrecht, dar și al echipei naționale a României, care, cu 12 ani în urmă, a suferit un accident grav, care l-a paralizat. Acum Fundația lui construiește un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități neuromotorii. Redăm mai jos două postări frumoase ale jurnalistului Paul Gabriel Andrei:


Am vrut să stăm de vorbă cu Mihăiță Neșu la emisiune în seara aceasta. I-am scris ieri și astăzi l-am sunat, nu am putut să dau de el. Spre finalul emisiunii mi-a răspuns:

"Ciao. Imi pare rău, n-am avut timp de nimic. Îs super încărcat cu ce avem de făcut pe șantier. Nu îmi ajunge timpul la câte am de făcut. Nu am timp de televiziuni, sunt toată ziua acolo și când ajung acasă cinez și mă pun în pat."

I-am mulțumit și apoi mi-a trimis câteva poze cu stadiul noului centru. Câteva vi le atasez în comentarii. 

În mai 2011, Mihăiță Neșu a fost accidentat la un antrenament de un coleg pe vremea când evolua la Utrecht și de atunci e imobilizat într-un scaun cu rotile. Însă Dumnezeu a avut alt drum pentru el. Iar el l-a înțeles. 

De atunci, Nesu se luptă să-i ajute pe alții. În iulie 2015 a inaugurat Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie din Oradea. Însă nu era suficient. Era prea mic. 
 
"L-am lăsat pe Dumnezeu să lucreze așa cum știe El mai bine și iată că a reușit să transforme suferința asta într-un lucru minunat. Viața mea e mult mai fericită și împlinită decât când eram sănătos!", spunea Neșu într-un interviu din urmă cu câțiva ani. 

Fundația lui a început în decembrie 2019 strangerea de fonduri pentru constructia unui nou centru, mai mare, mai performant și mai util. În iunie 2021 a început constructia. Proiectul cu un buget estimat de 4,8 de milioane de euro avea termen de finalizare januarie 2023. 

Conform site-ului fundatiei: <Din luna iulie 2015 până în luna decembrie 2022 Centrul de recuperare înființat de Mihai Neșu în Oradea a oferit:

42920 ședințe de kinetoterapie
7146 ședințe de terapie ocupațională
6782 ședințe de logopedie
37260 ore de Therasuit Therapy
6040 ședințe de hidroterapie
200 sesiuni de consiliere individuală
40 de întâlniri în cadrului grupului de suport pentru părinți
450 sedințe de echitație
32 ședințe de muzicoterapie>

Oricine poate ajuta Mihai Nesu Foundation trimitând cuvântul CRED la 8844 și astfel vor dona 2 euro pe lună pe factura telefonică.
 
 


Printre multele poze primite de la Mihaiță Neșu mi-a sărit aceasta în ochi. De ieri i-am spus că mi se pare super tare fotografia.

Astăzi l-am rugat să-mi mai dea câteva amănunte despre Domnul Ioan. Ieri am aflat doar numele. Mi-am cerut scuze pentru deranj.

"Ioan Savu din Argeș. E celebru în zona aceea. Pictează de 50 de ani. A lucrat la Mănăstirea Turnu de Vâlcea, la Schitu Cozia Veche și multe altele. Dar nu vei găsi informații despre el pe internet"

Domnul Ioan lucrează la biserica din interiorul noului centru de recuperare pentru copii cu dizabilități neuromotorii Sfântul Nectarie pe care Mihai Nesu Foundation il construiește. la Oradea.

Pasiune, grijă, atenție, culoare. Har.