ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Papa Francisc a numit trei femei, două călugărițe și o laică, într-un comitet format anterior numai din bărbați. Acest comitet îl sfătuiește pe Papă în selectarea episcopilor din întreaga lume, a anunțat miercuri Vaticanul, citat de ȘtiripeSurse.

Papa a dezvăluit decizia într-un interviu exclusiv acordat Reuters la începutul lunii iulie. Papa a spus atunci că vrea să acorde femeilor mai multe funcții de conducere și influente în cadrul Sfântului Scaun.

Cele trei femei sunt sora Raffaella Petrini, o italiancă ce ocupă în prezent funcția de viceguvernator al Vaticanului, călugărița franceză Yvonne Reungoat, fostă conducătoare a unui ordin religios, și laica italiană Maria Lia Zervino, președinta Uniunii Mondiale a Organizațiilor Femeilor Catolice, UMOFC, scrie și Daily Mail, care subliniază ca gestul încurajează vocile care cer și preotese în Biserica Catolică.

Cele trei femei se numără printre cele 14 persoane numite în comitetul pentru episcopi, care selectează candidații și îl sfătuiește pe papă cu privire la preoții care ar trebui să devină episcopi.

Celelalte 11 persoane numite miercuri sunt cardinali, episcopi și preoți. Mandatele au o durată de cinci ani.

Membrii comitetului, care provin din întreaga lume, se întâlnesc la Roma de aproximativ două ori pe lună și trimit recomandările lor papei, care ia decizia finală.

În afară de Petrini, care, în calitate de viceguvernator, este cea mai puternică femeie din cel mai mic stat din lume, Francisc a numit deja o serie de femei, atât călugărițe, cât și laice, în departamentele Vaticanului, mai informează sursele citate.

Știrea a inflamat internetul. „Papa Woke lovește din nou!”, a scris un comentator, în timp ce altul a observat că Biserica Catolică devine protestantă. Imagini mai jos: