ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un defibrilator automat extern, de dimensiuni reduse, portabil, cu comenzi vocale, care poate salva viața unei persoane aflate în stop cardio-respirator, a fost instalat în Gara de Nord din Timișoara. Donația a fost făcută de Clubul Lions Diamond din Timișoara, scrie tion. 
Acesta a costat 3000 de euro și a fost achiziționat de Clubului Lions Diamond, prin intermediul unei firme private. 

Motivul a fost multitudinea de persoane care se perindă zilnic prin Gara de Nord, și de asemenea, a cazurilor tot mai des întâlnite de accidente cardio-vasculare subite. 

Ramona Olteanu, președintele Clubului Lions Diamond, a declarat pentru Tion că alte două defibrilatoare urmează să fie donate de club pentru a fi instalate în oraș.

„Inițiatorul și coordonatorul proiectului este Doriana Moțoc, alături de colegele care au contribuit la realizarea proiectului: Olimpia Ciobanu, Alexandra Giulvezan, Manuela Morar, Ramona Olteanu, Daniela Cristina Trif și Florina Toader. În paralel cu montarea acestui dispozitiv se vor efectua cursuri de prim ajutor cu angajații Gării de Nord de către MENSAVE S.R.L, parteneri în acest proiect”, au transmis reprezentanții Clubului Lions Diamond.

Medicul UPU-SMURD, Mihai Grecu, de la Spitalul Județean din Timișoara va ajuta alături de doctorul Fábián Tünde. 

Luna trecută au fost instalate alte două defribiliatoare la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara. 

Totodată, în luna august, Arhiepiscopia Iașilor, prin Departamentul S.S.M./P.S.I.-S.U., a achiziționat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan, pe tabloul de informare turistică situat în fața Catedralei- eveniment despre care ActiveNews a scris AICI.