ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile sârbe au renunțat la intenția de a reimpune izolarea la domiciliu în weekend la Belgrad pentru a limita propagarea infecțiilor COVID-19, după două zile de manifestații violente împotriva oricărei reintroduceri de restricții, potrivit Reuters, citată de Agerpres

Grupul de criză guvernamental, responsabil cu gestionarea situației epidemiologice, a decis în schimb să interzică adunările publice în spații închise și deschise cu mai mult de 10 persoane, invocând posibilitatea transmiterii virusului la grupuri mai mari de oameni. Totodată, restaurantele și cafenelele vor avea voie să funcționeze în interior doar până la ora 21:00.

„Izolarea la domiciliu ar fi fost măsura cea mai eficientă, dar am decis în schimb să luăm în locul ei această măsură intermediară”, a declarat presei șefa guvernului sârb, Anna Brnabici, după reuniunea grupului de criză.

Aceasta nu a exclus pe viitor instituirea restricțiilor de circulație în weekend, dacă noile măsuri nu vor da rezultate, invocând o supraaglomerare a sistemului de asistență medicală din Belgrad pe fondul creșterii numărului celor infectați.

Anunțul anterior al președintelui Aleksandar Vucici că ar fi necesară reinstituirea izolării la domiciliu în weekend a generat largi manifestații de revoltă, care au degenerat în violențe la Belgrad și în alte localități.