ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fosta glorie a aeronauticii românești, activă de peste 100 de ani, denumită, în timp, Romaero, intră azi în insolvență. Totul se întâmplă pe repede înainte, sub administrarea unui consorțiu cu semne de întrebare de legitimitate, informează Digi Economic.

Pe repede înainte, data de cerere a insolvenței a fost mutată de pe 26 ianuarie, în ziua de azi.
 
„În ședința publică din data de 15.01.2024, Tribunalul București a stabilit un nou termen pentru judecarea cererii ROMAERO S.A. de deschidere a procedurii de insolvență, în dosarul nr. 39261/3/2023, respectiv data de 17.01.2024, orele 11.00. Modificarea a fost operata ca urmare a solicitării de preschimbare a termenului transmisa de către ROMAERO S.A. nr. 295 din 12.01.2024″, se arată în anunțul companiei la Bursa de la București.

Compania, deținută de Ministerul Economiei, a ajuns în stare de insolvență după ani de pierderi sau de decizii bizare de management, unele povestite de angajați.
 
Miza ar putea fi faptul că Romaero deține un teren imens într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din țară - Băneasa, din București.