ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eliberările în dosare grele, ca urmare a deciziei Curții Constituționale care a hotărât că modalitățile de constituire a completurilor de 5 judecători de la instanta suprema sunt ilegale, continuă. După ce miercuri seara foștii miniștri Dan Șova și Constantin Niță, cât și fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, au fost eliberați din închisoare, joi a venit anunțul in cazul fostei șefe DIICOT.

Alina Bica va trebui eliberată imediat ce decizia va ajunge la autoritățile din Costa Rica, acolo unde aceasta se află în arest, anunță antena3.

„Colegul meu Doru Trăilă a susținut această contestație în anulare. E fabuloasa decizia, la fel ca toate cele date ieri. Au fost istorice, de o complexitate extraordinară. Decizia Alinei Bica va fi tradusă de urgență, dacă va fi nevoie de original va fi dus în Costa Rica. În decursul acestei zile, în mod normal, judecătorii din Costa Rica ar trebuie să o pună liberă pe Alina Bica. Acum, orice minut în spatele gratiilor sunt nelegale”, a declarat avocatul Laura Vicol, la Antena 3.

Și Șerban Pop, fost sef al ANAF, condamnat alături de Alina Bica la 5 ani de inchisoare, va fi pus in libertate joi, după ce ICCJ a decis să suspende executarea pedepsei pana se va judeca cererea acestuia de anulare a pedepsei, formulata ca urmare a deciziei CCR privind completurile de 5 judecatori.

Foștii miniștri Dan Șova și Constantin Niță, cât și fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, au fost eliberați din închisoare azi noapte.

Pentru fiecare dintre ei, judecătorii Curții Supreme au decis suspendarea executării pedepselor primite în dosare de corupție. Măsura se aplică până la momentul în care se va lua o hotărâre definitivă în cazul contestațiilor făcute de cei trei.

Dan Șova, Constantin Niță și Rudel Obreja cer anularea sentințelor primite, deoarece acestea ar fi fost pronunțate de un complet care funcțional nelegal.