Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au decis să majoreze pedepsele pentru cei şapte tineri din localitatea vasluiană Văleni, acuzaţi că, în urmă cu un an, au violat o minoră, anunţă Agerpres.

Iniţial, cei şapte violatori au fost condamnaţi de judecătorii Judecătoriei Vaslui la închisoare cu executare pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal. Pedepsele variau între 5 ani şi 8 luni şi 8 ani şi 4 luni, însă atât avocaţii apărării cât şi cei ai acuzării au contestat decizia.

Miercuri după-amiază, judecătorii Curţii de Apel Iaşi au decis ca Silviu Burada să fie condamnat la 10 ani de închisoare, Andrei Paul Burlacu, la 8 ani şi 6 luni, Ionuţ Bigan Boicu - la 6 ani şi 6 luni, Alin Dumitru Rotaru - 6 ani şi 4 luni, Ioan Şurleac - 6 ani.

De asemenea, cuantumul daunelor morale a fost mărit de la 50.000 la 70.000 lei.

Decizia magistraţilor Curţii de Apel Iaşi este definitivă.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews