Sâmbătă, 20 aprilie 2019, în ajunul praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni din Capitală și din județul Ilfov, anunță Biroul de presă al Patriarhiei Române, citat de basilica.ro

Organizat în ajunul Floriilor, evenimentul reprezintă atât o rememorare a Intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim cât și o mărturisire de credință.

În București, Pelerinajul de Florii va pleca de la Mănăstirea Radu Vodă începând cu ora 16:15, spre Catedrala Patriarhală. Pelerinii vor merge cu ramuri sfințite în mâini și vor intona cântări religioase specifice perioadei liturgice.

Momentele principale ale pelerinajului:
Ora 16:00 – la Mănăstirea Radu Vodă, sfințirea ramurilor de salcie de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Ramurile sfințite vor fi apoi dăruite credincioșilor prezenți;
Ora 16:15 – plecare în procesiune de la Mănăstirea Radu Vodă spre Patriarhie;
Ora 16:45 – procesiunea va fi întâmpinată la Catedrala mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou de preoții și credincioșii acestei biserici;
Ora 17:15 – procesiunea va fi întâmpinată la biserica Sfânta Ecaterina de preoții profesori și studenții de la Facultatea de Teologie Justinian Patriarhul din București;
Ora 17:45 – pelerinii vor fi întâmpinați la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinți icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor și va rosti un cuvânt de învățătură.

Procesiunea din Capitală va fi condusă de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Vor fi făcute opriri la Catedrala Sf. Spiridon Nou și la Biserica Sfânta Ecaterina, urmând ca pe Dealul Patriarhiei pelerinii să fie primiți de Patriarhul României.

Un pelerinaj similar va fi organizat și în Municipiul Ploiești.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews