ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătoarea Sfântului Andrei, care este ocrotitorul Galațiului, a început deja, mai ales că în această perioadă sunt și zilele orașului. În fiecare an, mii de pelerini și zeci de preoți participă la procesiunea pentru primirea moaștelor unui sfânt.

Peste o mie de oameni au participat la un pelerinaj impresionant cu ocazia aducerii moaștelor Sfântului Grigorie Dascălul, în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei. Credincioșii au însoțit racla până la catedrala arhiepiscopală unde va rămâne pentru rugăciune până duminică, informează TVR.

Timp de trei zile, Galațiul va fi în sărbătoare în cinstea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul orașului. În fiecare an, Arhiepiscopia Dunării de Jos primește în dar moaște ale sfinților care atrag mii de credincioși în pelerinaj la malul Dunării. În semn de smerenie, credincioșii au mers pe jos câțiva kilometri și au însoțind racla cu moaștele Sfântului Grigorie Dascălul până la catedrala din Galați.

Sfântul Grigorie Dascălul s-a născut în București și a fost mitropolitul Țării Românești între 1823 - 1834. A înființat școli teologice și s-a îngrijit întreaga viață de sărmani și de orfani, pe care i-a îndrumat către școală, considerând că numai prin învățătură un om poate evolua.