ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru al Justiției Monica Macovei și-a recunoscut vina în fața instanței pentru accidentul de la Mangalia, din 2022, în urma căruia un motociclist a fost grav rănit.
 
Monica Macovei s-a prezentat, marți, la Judecătoria Mangalia, acolo unde a fost un nou termen în dosarul în care este judecată pentru ucidere din culpă. În cadrul procesului Macovei și-a recunoscut vinovăția pentru producerea accidentului. 
 
Inițial, în primele momente, aceasta a mințit că motociclistul este cel care a lovit-o pe ea.
 
 
 
Captura de ecran cu minciuna penalei Macovei, de pe Facebook:
 

La ieșirea de la instanță fosta procuroare comunistă nu a dorit să facă vreun comentariu jurnaliștilor.

Bărbatul rănit în accidentul respectiv, Constantin Ilie, a povestit jurnaliștilor ce s-a întâmplat la termenul de marți.

„Mă așteptam să fiu audiat de domnul judecător. Nu am fost. S-a permis inculpatei să spună câteva cuvinte la final. Iar restul a fost treaba avocaților aleși aici. (…) A mers pe recunoaștere, fără regrete. Nu a fost niciun regret până în prezent. Mergem pe recunoaștere, procedura simplificată și vedem. Am ieșit un pic dezamăgit de aici de avocatul ales al inculpatei și de cel al asiguratorului. Mă simt așa, cum să vă spun, practic umilit, pentru că avocatul inculpatei consideră că oferta făcută de asigurator este foarte generoasă, de parcă dânsul ar fi trecut prin ce am trecut eu și ar fi suferit ce am suferit eu”, a afirmat Constantin Ilie. El a menționat că a cerut daune de 500.000 de euro. Monica Macovei, ca fostă europarlamentară și apropiată a lui George Soros, este cunoscută ca o persoană cu venituri ridicate, dacă ne gândim și la viața de la Londra a fiului ei. De asemenea, Elena Udrea, pe lângă faptul că afirma că a fost instalată de Soros în Guvern mai susținea și că a beneficiat la rândul ei de fonduri murdare din Afacerea Microsoft, bani negri care ar fi fost investiți în campania electorală a „intelectualilor”.

Instanța a rămas în pronunțare, informează Știripesurse.

La sfârșitul lunii septembrie 2023, Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru vătămare corporală din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în urma accidentului de la Mangalia, când a intrat pe contrasens și a lovit un motociclist.

„La data de 27.09.2023, prin rechizitoriul nr. 953/P/2022 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța,  s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Macovei Monica-luisa sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă,  prev. de art. 196 alin. 2 și alin. 3 C.p”, au transmis reprezentanții Parchetului Curții de Apel Constanța.

Sursa citată menționează că, la data de 8 octombrie 2022, Monica Macovei conducea un autoturism pe DN 39, în apropiere de Mangalai și "din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie”.

Fosta șefă a lui Adrian Papahagi, care se vedea ca o Mandela Macovei poate să-și schimbe acum numele cu Penala Macovei.