ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria Mangalia a anunțat data la care se va pronunța în dosarul în care Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, a transmis Ziua de Constanța.

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a făcut o recunoștere a faptelor în fața instanței de judecată însă „fără regrete”, potrivit victimei, salvatorul ISU Constantin Ilie.

Procurorii au solicitat condamnarea fostului ministru al Justiției doar la închisoare cu suspendare, deși aceasta a indus în eroare organele de cercetare și opinia publică mințind fără jenă că ea a fost cea lovită de victimă. Mai mult, potrivit rănitului, fosta procuroare comunistă nu l-a vizitat sau căutat niciodată pentru a afla care este starea sa de sănătate.

Avocata salvatorului grav accidentat, Stănica Rotaru, din Baroul București, a solicitat ca Monica Macovei să primească închisoare cu executare efectivă în penitenciar.    

Instanța se va pronunța în dosar la data de 12 aprilie 2024. Oricare va fi decizia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară, mai informează sursa citată.

În continuare, judecătoria a dispus disjungerea laturii civile și formarea unui alt dosar cu termen de judecată la data de 12 martie 2024.

În dosar, Monica Macovei, fost ministru al Justiției, este apărată de Cătălin Filișan, decanul Baroului Constanța.  

VIDEO: Macovei în fața instanței:

Presa, complet ignorată de Macovei:

Victima ieri: „Nici nu s-a uitat la mine”

Despre momentul accidentului: „Nu a venit să vadă dacă am murit”

Victima la audierea de acum o lună: „Doamna ministru ar trebui să-și schimbe caracterul”