ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Monica Macovei intenționează să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul accidentului de anul trecut, deși ea a mințit public din primele momente că nu este autoarea accidentului care l-a rănit grav pe motociclistul Constantin Ilie care rula regulamentar pe banda lui. Conform unor surse judiciare, fostul ministru al Justiției și-ar fi exprimat această intenție prin intermediul avocatului său, informează EvZ. Fosta procuroare comunistă și ministreasă soroșistă nu și-a vizitat niciodată victima, spitalizată luni de zile. Macovei a fost inculpată penal recent, la 314 zile de comiterea accidentului.

Decizie de ultimă oră în dosarul penal al Monicăi Macovei, susține EvZ. Fostul ministru al Justiției ar fi stabilit să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției. Conform unor surse judiciare, Macovei ar fi transmis această propunere prin intermediul avocatului. Ea a primit, oficial, calitatea de inculpat, în dosarul penal deschis după accidentul din octombrie anul trecut.

Din cercetările poliției, a rezultat că Monica Macovei a intrat cu mașina pe contrasens și a lovit un motociclist. Acesta circula regulamentar, din direcția opusă. Accidentul s-a petrecut după podul de la Mangalia.

Sursele judiciare, citate de Antena 3, arată că prin această decizie de ultimă oră, Monica Macovei dorește să pună capăt acestei povești.
 
Prin semnarea acestui acord de recunoaștere a vinovăției va fi evitat un proces lung. Pe de altă parte și sancțiunile pe care le va primi vor fi la un nivel redus.
 
Totul se va face în baza unei înțelegeri cu procurorul de caz și partea vătămată.
 
La final, după ce părțile implicate vor fi ajuns la o înțelegere, acordul va fi supus aprobării instanței.

Pe 8 octombrie 2022 Monica Macovei a fost implicată într-un accident rutier, pe când se întorcea din localitatea Limanu. După ce a trecut podul de la Mangalia, a pierdut controlul mașinii pe care o conducea. A intrat pe contrasens și a lovit un motociclist care circula din sens invers. Acesta a fost transportat la Spitalul Județean din Constanța, iar ulterior la o unitate medicală din București.

Inițial Monica Macovei a afirmat că motociclistul ar fi intrat în mașina sa. Ea a făcut o postare pe rețelele de socializare, imediat după accdent. Monica Macovei a descris, în postarea respectivă, propria variantă cu privire la accident.

Ulterior, însă, ancheta efectuată de serviciul rutier din poliție a stabilit că lucrurile s-ar fi petrecut altfel. Potrivit acestora, fosta ministră ar fi fost cea care a intrat pe contrasens. După ce a pierdut controlul volanului, Monica Macovei ar fi lovit motociclistul care venea din direcția opusă, au stabilit polițiștii.

A urmat o anchetă penală, iar printr-o decizie de ultimă oră, pare că Monica Macovei intenționează să semneze un acord de recunoaștere a vinovăției.