ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După o serie de procese și apeluri judiciare pierdute de campania Trump, pe 30 noiembrie parlamentarii Republicani din Pennsylvania au introdus o rezoluție pentru a contesta rezultatele alegerilor din 2020, informează The Epoch Times.

Textul rezoluției, previzualizat pentru prima dată pe 27 noiembrie, afirmă că ramurile executive și judiciare ale guvernului de stat au uzurpat puterea constituțională a legislativului de a stabili regulile alegerilor.

„Oficialii din ramurile executive și judiciare ale Commonwealth au încălcat autoritatea Congresului conferită de Constituția Statelor Unite prin modificarea ilegală a regulilor care au guvernat alegerile din 3 noiembrie 2020 în Commonwealth”.
ezoluția solicită Secretarului Commonwealth-ului să retragă „certificarea prematură” a alegerilor prezidențiale și să amâne certificarea altor curse electorale. Declară că alegerile din 2020 ca fiind disputate și îndeamnă Congresul Statelor Unite „să declare ca alegerea electorilor prezidențiali din Commonwealth să fie disputată”.

Membrii Adunării Generale din Pennsylvania au emis o declarație comună în care spun că „O serie de compromiteri a legilor electorale din Pennsylvania a avut loc în timpul alegerilor generale din 2020. Neregulile documentate asociate votării prin corespondență și propaganda electorală au subminat procesul electorilor noștri și, prin urmare, nu putem accepta certificarea rezultatelor în cursele electorale la nivel de stat”.

„Considerăm că acest moment este esențial și suficient de important încât Adunarea Generală trebuie să ia măsuri extraordinare pentru a răspunde la aceste întrebări extraordinare. Credem, de asemenea, că datoria noastră de supraveghere ca ramură legislativă din Penssylvania ne cere să redăm autoritatea constituțională și să luăm măsuri imediate”.

Textul rezoluției enumeră trei pași adoptați de puterile judiciare și executive prin care au modificat regulile alegerilor.

În primul rând, pe 17 septembrie, Curtea Supremă din Pennsylvania, „în mod ilegal și unilateral” a prelungit termenul până la care puteau fi primite buletinele de vot prin corespondență, a mandatat că buletinele de vot fără ștampila poștei vor fi tratate ca fiind trimise la timp și a permis votarea fără verificarea semnăturii alegătorului, susține rezoluția.

În al doilea rând, pe 23 octombrie, la cererea Secretarului Commonwealth-ului, Curtea Supremă din Pennsylvania a decis că semnăturile de vot de pe buletine de vot prin corespondență nu trebuie autentificate.

În al treilea rând, pe 2 noiembrie, Secretarul Commonwealth-ului a „încurajat anumite districte să notifice reprezentanții și candidații partidelor cu privire la alegătorii prin corespondență  ale căror buletine de vot conțineau erori”.

Toate modificările sunt contrare Codului Electoral din Pennsylvania, care impune primirea buletinelor de vot prin corespondență la ora 20:00 în ziua alegerilor și care mandatează ca semnăturile de pe buletine de vot prin corespondență să fie autentificate, cât și numărarea buletinelor de vot care conțin erori.

Rezoluția Republicanilor din Pennsylvania enumeră, de asemenea, o varietate de nereguli electorale și potențiale fraude, inclusiv problemele ridicate de martori în timpul audierii în Comisia Republicană care deține majoritatea în Senatul din Pennsylvania, pe 25 noiembrie.

„Pe 24 noiembrie, Secretarul Commonwealth-ului a certificat unilateral și prematur rezultatele alegerilor din 3 noiembrie 2020, în ciuda litigiilor în curs”, se arată în rezoluție.

„Camera Reprezentanților din Pennsylvania are datoria să se asigure că nici un cetățean al acestui Commonwealth nu este deprivat de drepturile lui, să insiste ca toate alegerile să se desfășoare în conformitate cu legea și să satisfacă publicul larg că fiecare vot legal este numărat corect”.

Senatorul de stat Doug Mastriano, un Republican, a declarat că legislativul de stat controlat de GOP va încerca să-și revendice autoritatea de a numi alegătorii statului în Colegiul Electoral.