ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jumătate de milion de pensionari nu și-au primit, încă, banii pentru această lună și trebuie să mai aștepte până pe 20 ianuarie. Și asta pentru că Ministerul Muncii n-ar fi făcut plățile către Poșta Română în timp util, potrivit unor surse. Până acum, ministrul Violeta Alexandru nu a oferit explicații clare și coerente pe acest subiect, jonglând cu declarațiile, aruncând vina ba pe bănci, ba pe Poștă.

În total, jumătate de milion de români sunt în această situație. Unii dintre ei au făcut cozi la Casele de Ajutor Reciproc din toată țara, în aceste zile, pentru a face rost de bani. De obicei, Poșta Română livrează banii pentru 3,2 milioane de pensionari între întâi și 15 ale lunii. Pentru că bugetarii au avut mai multe zile libere la finalul anului trecut, perioada a fost decalată: între 10 și 20 ianuarie. Însă nici aceasta nu a fost respectată, pentru că banii nu ar fi plecat din conturile Ministerului Muncii către Poșta Română, susțin unele surse citate de Antena3.
 
Alte peste 2,1 milioane de români primesc pensiile pe card. Și o parte din ei au primit banii cu întârziere. Ministrul Muncii, Violeta ALexandru, susține că Ministerul n-are aici nicio vină, pentru că a făcut plățile către bănci, dar acestea n-au direcționat rapid banii către pensonari. Pe Facebook, Alexandru susține că va schimba contractele încheiate între bănci și Casa Națională de Pensii, fără a da explicații clare despre motivul pentru care au întârziat și pensiile livrate de Poșta Română. 

Într-o postare pe Facebook, senatorul ALDE Daniel Zamfir lansează un atac dur la adresa ministrului de Finanțe, pe care îl numește „ministrul praf” și susține că există două ipoteze privind „ticăloșia” întârzierii livrării pensiilor. 

„ASTA-I TICĂLOȘIE! Cum să întârzii mai mult de două săptămâni plata pensiilor și să motivezi că a fost închisă O ZI Trezoreria?

Sunt doar două variante:

1. Ori ministrul 'praf' nu a virat banii banii de pensii băncilor-așa cum a făcut și cu salariile la Primăria Capitalei, numai că nu i-a mers cu Firea;

2. Ministrul 'praf' a virat banii iar bancile, cu acordul tacit al ministrului, au folosit banii de pensii plâsandu-i in piață. În ambele variante, e o golanie cruntă!

Apropo: în bula hastagistă, subiectul nu există”, a scris Daniel Zamfir pe pagina sa de Facebook.