ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


USR PLUS este primul partid parlamentar care susține reexaminarea legii care vizează educația sexuală în școli, dorind, astfel, ca educația sexuală să fie predată din clasa a V-a, informează Știri pe Surse.

În comisia pentru muncă din Senat, parlamentarii USR PLUS au votat pentru reexaminare și au depus patru amendamente care să corecteze legea, oferind și garanțiile necesare pentru eliminarea unor temeri ale altor parlamentari, dar toate amendamentele au fost respinse, arată un comunicat de presă al USR PLUS.

Sursa citată precizează că amendamentele USR PLUS aveau ca scop asigurarea sănătății copiilor și adolescenților și vizau de la eliminarea articolului de lege care schimbă sintagma „educație sexuală” în „educație sanitară” și care condiționează participarea la aceste ore de acordul părinților, la introducerea orelor de educație sexuală din clasa a V-a, predarea orelor de către cadre medicale și posibilitatea ca părinții să-și retragă copiii de la aceste ore.

”Cererea de reexaminare venită de la președintele țării a fost votată din complezență de către colegii din coaliție, pentru a se deschide dezbaterile în comisie, iar, după trei ore, am ajuns la un vot în care să lăsăm legea neschimbată, în ciuda numeroaselor propuneri de deblocare. Vestea bună pentru România este că legea a fost deblocată, mergând la plenul Senatului. Vestea rea pentru noi toți este că partea din România care își dorește reforme instituționale robuste va trebui să (mai) aibă răbdare, nu doar cu „țara din jurul nostru", dar și cu politicienii trecutului care votează în funcție de teama cea mai mare. Cuvintele „încredere”, „curaj”, „reformă” nu fac parte din vocabularul lor”, a declarat Ștefan Pălărie, senator USR PLUS.


Raportul privind reexaminarea legii va fi dezbătut luni, 14 iunie, în plenul Senatului.