ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României a restituit Parlamentului, pentru re-examinare, legea care protejează dreptul de decizie și opțiune al părinților în ce privește educația pentru viața intimă și de familie, indiferent că aceasta se numește „educație sexuală” sau „educație sanitară”, reamintește Asociația Pro Vita București subliinind o anomalie: președinția consideră părintele „un obstacol în realizarea interesului superior al copilului”. Redăm informarea Pro Vita București:

"Președintele a solicitat re-examinarea în ciuda Curții Constituționale, care a respins sesizarea făcută chiar de Președinție cu privire la o pretinsă încălcare a Constituției. De asemenea, scrisoarea noastră, prin care solicitam promulgarea legii, a fost ignorată. Motivarea cererii de reexaminare este, în sine, grăitoare pentru opțiunea politică a d-lui Iohannis: președintele României afirmă că părintele este „un obstacol în realizarea interesului superior al copilului”.

Motivând cererea prin care solicită Parlamentului reexaminarea legii care înlocuiește educația sexuală prin educație sanitară și solicită acordul scris al părintelui, președintele României afirmă că părintele este „un obstacol în realizarea interesului superior al copilului”; în schimb, experții în "educație sexuală" ajută la realizarea acestui interes!

Cităm din cererea de reexaminare:
„Cu privire la obligativitatea existenței acordului din partea părinților (...) în vederea derulării (...) în unitățile școlare, a acestor programe de educație, apreciem că aceasta are ca efect restrângerea accesului copiilor la o educație adecvată, cu atât mai mult cu cât această limitare nu se aplică și în cazul altor tipuri de programe. Această măsură este de natură să creeze un obstacol în realizarea interesului superior al copilului, astfel cum acesta este prevăzut de convențiile internaționale la care România este parte și care trebuie să primeze dreptului părintelui de a decide pentru copilul său.”

Pe lângă faptul că minte (și înscrierea la ora de religie se face la fel, prin acordul expres al părintelui), Iohannis preia întocmai argumentele curentelor seculariste și post-marxiste din Occident. Conform acestora, copilul trebuie modelat de mic într-un „om nou” prin transferul autorității în materie de educație moral-valorică de la părinte la diverse structuri și grupuri tributare ideologic - în acest caz, profesorii de la SNSPA și politrucii formați la seminariile sponsorizate de Soroș.

Sperăm că este clar tuturor de acum: des-ființarea României nu se face doar pe cale economică, ci și (sau mai ales) pe calea distrugerii omului: prin avort, prin pervertirea educației, prin lupta contra familiei și a bisericii.
Șeful statului este unul dintre agenții acestei „noi ordini”. "