ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unele state au reguli stricte cu privire la desfășurarea turismului. Printre ele se numără și Italia, care și-a schimbat regulile după cum a vrut: Recent, autoritățile italiene au introdus ca, pe lângă vaccin, să fie necesar și un test PCR la intrarea în țară.

Așa au pățit 16 români, complet vaccinați, care au descoperit în aeroport că nu întrunesc condițiile necesare îmbarcării spre Italia. Bogdan, unul dintre turișii vaccinați a povestit surpriza neplăcută: „Când am ajuns la poarta de îmbarcare, cu 15 minute înainte de a da drumul acolo, au anunțat la microfon să pregătim buletinul, biletul de avion și testul PCR”, spune el, potrivit . „Compania trebuia (să mă informeze). Sau măcar să-mi trimită un mesaj pe telefon când am făcut biletul, când am făcut check-in-ul on-line”, potrivit Smart Radio

Cu toate acestea, compania de unde au achiziționat românii biletele, susține că le-a oferit turiștilor indicațiile necesare. Astfel, Ministerul Afacerilor Externe îi îndeamnă pe turiști să se informeze din sursele oficiale înainte de a călători.