Flacăra Revoluției din 1989 de la Timișoara, din Cimitirul Eroilor, s-a stins după 30 de ani în care a ars necontenit. De vină este Primăria Timișoara care nu a achitat factura la gaz, scrie banatulazi.ro.

Problemele cu furnizorul de gaz nu sunt noi, autoritățile având de achitat peste 7 milioane de lei către companie, încă de anul trecut, notează sursa citată. 

Într-o declarație dată, marți, presei, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, s-a declarat „extrem de indignat” de situația de la Cimitirul Eroilor. Așa ceva nu este de acceptat . Suntem în conflict cu administratorul cimitirului. Era o sumă de nimic, sub 6.000 lei. Au fost plătiți ieri dimineață, dar nu s-a putut da drumul la gaz pentru că s-a constatat că nu s-a făcut revizie de vreo doi ani la instalația de gaz. Trebuia plătit 260 lei. S-a plătit, s-a făcut revizia și s-a dat drumul”, a susținut primarul. Întrebat dacă administrația pe care o conduce are vreo vină pentru această situație, Nicolae Robu s-a eschivat, afirmând că ”s-ar putea să aibă sau să nu aibă. Mă voi lămuri. Nu e de vină administrația primăriei pentru că nu avem sub control administrația cimitirelor pentru că s-a blocat totul în instanță. Nu m-au informat. Mă voi pronunța decât după ce voi verifica. Voi vedea când ni s-a trimis factura. Nu exclud nici să fi fost ceva făcut intenționat”.  

Edilul șef a susținut că nu poate să verifice personal cimitirele, dar nu a oferit un termen până când va stabili vinovățiile în acest caz, scrie site-ul pressalert.ro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews