ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O carantină de șapte zile la Canberra, capitala australiană, a fost decretată joi de către autorități după descoperirea unui caz de contaminare cu COVID-19, informează  Agerpres

Aproximativ 400.000 de locuitori ai acestui oraș, unde își are sediul guvernul australian, intră în izolare începând de joi, ora locală 17:00 (08:00 GMT), alăturându-se astfel milioanelor de australieni din imensul sud-est al continentului constrânși deja să rămână în casele lor.

Ce a declanșat asemenea măsuri extreme? Faptul că O PERSOANĂ testată pozitiv de coronavirus a fost în contact cu populația într-un moment când era contagioasă (persoana, nu populația - n.r.). „Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului și chiar de la începutul pandemiei”, a prezentat situația Andrew Barr, șeful de guvern al teritoriului capitalei australiene.

Spre deosebire de multe alte orașe australiene, de la începutul pandemiei de coronavirus în primăvara anului trecut, la Canberra nu a fost instituită niciodată până acum vreo carantină (ne întrebăm dacă asta s-a datorat faptului că timp de doi ani n-a fost depistată nici o persoană infectată cu Covid, dat fiind că Australia a adoptat strategia „Zero Covid”, n.r.).

Peste zece milioane de persoane, care trăiesc în cele două metropole ale țării, Melbourne și Sydney, se află deja în carantină, de teama variantei Delta, despre care se spune că este mai contagioasă, dar nu la fel de patogenă, după cum au demonstrat experți citați de ActiveNews

Cu o zi înainte, miercuri a fost decretată intrarea în izolare a unei mari părți din vestul statului New South Wales, din cauză că autoritățile se tem de o epidemie la nivelul... populației aborigene.