ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA efectuează luni percheziții la Primăria Brașov, iar în anchetă ar fi implicat şi edilul George Scripcaru, potrivit unor surse judiciare.

Astfel, anchetatorii efectuează percheziții la sediul primăriei, biroul utilizat de George Scripcaru, cel al șefului Serviciului Investiții și al directorului executiv adjunct al Direcției Tehnice, precum și la domiciliul edilului și sediile mai multor firme, printre care și la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL.

În dosar ar fi vorba de abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către anumite societăți.

Potrivit surselor judiciare citate de Digi24, prin semnarea acelor contracte, George Scripcaru şi-ar fi dat acordul ca serviciul de livrare a energiei să fie subcontractat.

Prejudiciul adus municipiului Braşov este estimat la un milion de euro. Banii ar fi ajuns în buzunarele oamenilor de afaceri care administrau respectivele societăţi comerciale, cu rol de intermediar în relaţia cu utilizatorul final al energiei termice.

„În cursul zilei de 29 iunie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate în județul Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”, a comunicat DNA.