ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au descins în această dimineață la Primăria Capitalei. Procurorii DNA ar fi intrat mai întâi în biroul lui Nicușor Dan, după care au percheziționat și Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții. Potrivit unor surse din cadrul Primăriei municipiului București, citate de Evenimentul Zilei, se pare că în spatele vizitei procurorilor Direcției Naționale Anticorupție se află un dosar mai vechi, respectiv un dosar din anul 2014 ce ar viza un schimb de terenuri.

Procurorii ar fi ajuns și în biroul primarului pentru că în arhiva cabinetului primarului general există mai multe documente de intrare/ieșire care sunt vizate în această speță. Urmează ca procurorii să transporte toate documentele ridicate la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Cel mai probabil și angajații celor două direcții vor fi chemați la audieri pentru a da declarații.
 
Procurorii DNA au emis un scurt comunicat de presă prin care atestă că fac percheziții miercuri la o instituție publică din București, fără a-i menționa numele.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.

În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în birouri situate dintr-o instituție publică din municipiul București”, se arată în comunicatul DNA. Instituția adaugă că va aduce noi precizări „atunci când împrejurările vor permite”.

Procurorii DNA nu sunt la prima descindere la Primăria Capitalei

Reamintim că nu este prima descinderea a procurorilor la Primăria Generală a Capitalei. Procurorii DNA au mai făcut percheziții la primărie pe data de 20 ianuarie, când au ridicat documente cu privire la angajări, în cadrul unei cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2020 – 2021.

„În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții la 3 instituții publice situate în municipiul București. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arăta la acea dată în comunicatul DNA.

Primarul Nicușor Dan a confirmat atunci, într-o conferință de presă, prezența procurorilor în Primăria Generală a Capitalei, precizând că era vorba de o cauză privind resursele umane, și că a fost informat că se vor ridica documente.
 
Trei luni mai târziu, Nicușor Dan nu a comunicat deocamdată nimic despre ancheta procurorilor DNA la Primăria Capitalei, în miercurea Patimilor, 20 aprilie 2022.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews