ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 a deschis un dosar penal pentru înșelăciune și a efectuat percheziții la medicul chirurg Adrian Cacovean, despre care Libertatea a dezvăluit că a scos la vânzare un pretins medicament împotriva coronavirus, scrie Libertatea. Cacovean este unul dintre medicii care s-au opus vehement legii vaccinării obligatorii.

Procurorii de la lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au deschis un dosar penal „in rem” pentru înșelăciune. „Dosarul a fost deschis în urma unor plângeri depuse de persoane care nu sunt beneficiari ai tratamentului și prescripțiilor domnului doctor”, a declarat, pentru Libertatea, avocatul medicului, Dragoș Decuseară.

 
Libertatea a dezvăluit joi, 19 martie, că o farmacie ce aparține familiei medicului Adrian Cacovean vinde un produs homeopat despre care pretinde că ar avea succes în combaterea coronavirus. A doua zi de dimineață, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul și la cabinetul medicului. 
 
„Domnul procuror, fără să prezinte nicio învinuire, nu a adus la cunoștința persoanelor percheziționate nici infracțiunea pentru care sunt cercetate, nici limita în care se poate face percheziția, nici scopul percheziției”, susține avocatul Decuseară. „Atâta vreme cât nu are vreo calitate în dosar, de suspect sau de inculpat, nu e obligatoriu să i se aducă la cunoștință. Dosarul are un caracter secret”, ne-a declarat procuror Rodica Nițescu, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.
 
Avocatul lui Cacovean susține că „percheziția a fost nelegală” și că, „deși mandatul a fost corect și cinstit dat de către judecător, el a fost pus în practică împotriva literei și spiritului legii. Scopul a fost împiedicarea dr. Cacovean să profeseze”.
 
Medic primar chirurgie cardiovasculară, Cacovean susținea în 2017 că proiectul legii vaccinării este „un fel de OUG 13, dar făcut la lumina zilei, în Săptămâna Patimilor”.  „Obligativitatea vaccinării este asemănătoare cu colectivizarea, naționalizarea, antisemitismul, este un fel de nazism medical, rasism, șantaj și nebunie socială. Se încalcă drepturile omului și pacienților deopotrivă”, spunea dr. Cacovean. 

„Vaccinarea obligatorie este o crimă identică cu cea de la Revoluție, fără autori, fără vinovați, fără responsabili. Cunoscuta jurnalistă, Lucia Hossu Longin, a scris un text în care prezintă în detaliu, CV-ul dr. Adrian Cacovean:
 
„De ce ar declanșa unii jurnaliști împotriva doctorului Adrian Cacovean un război atât de necinstit? 
Doctorul Adrian Cacovean a făcut Facultatea de Medicină UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca. 
A urmat un an stagiatura la Spitalul de Urgență din Sibiu, doi ani de medicină de urgență, pe salvare, în sistem SMURD, tot la Sibiu, după care a urmat rezidențiatul timp de șapte ani, în specialitatea chirurgie cardiovasculară, la Institutul Clinic Fundeni, Bucuresti.

După terminarea rezidențiatului și-a  desfășurat activitatea, ca și chirurg vascular, 3 ani la Petroșani și 9 ani la Râmnicu Vâlcea. 

A făcut în paralel, doctoratul în chirurgie cardiovasculară, sub conducerea profesorului universitar doctor docent Ioan Pop D. Popa, cu tema "Tratamentul mediastinitelor postoperatorii în chirurgia cardiacă". La susținerea lucrării, profesorul Popa a declarat  că "este o teză de excepție și consideră că timp de 10 ani nu se va mai putea adăuga nimic nou despre subiectul abordat."

În paralel a făcut parte din colectivul care a elaborat "Tratatul de patologie chirurgicală cardiovasculară" sub redacția profesorului universitar Socoteanu Ioan. Este, deasemenea, autor al brevetului de invenție: "Echipament de crioprotecție pentru artere, vene și valve cardiace", în fapt o bancă  de artere, vene și valve cardiace care a fost produs de firma Pneumatic&Vacuum și apoi achiziționat de Institutul Fundeni, pentru cercetare.

Bilanțul activității doctorului în medicină Adrian Cacovean, se concretizează în 500.000 de consultații, a făcut singur 6.000 de operații și 10000 de operații  ca membru operator al echipei chirurgicale, 5000 de ecografii Doppler, vasculare. Are experiență și în analiza statistică avansată și un stagiu la Clinica de Chirurgie Cardiotoracică, din Lund, Suedia, unde a învățat  cum se fac operații într-o echipă  restrânsă. 

După doctorat a făcut și un curs de "Medicina reglării fiziologice" la Academia de Medicină a Reglării Fiziologice din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie din Milano, unde a dobândit complexe cunoștințe avansate de imunologie, alergologie, endocrinologie, microbiologie, farmacologie, toxicologie, neurologie și de medicina reglării fiziologice.

I-am expus cv-ul in extenso pentru a-mi justifica părerea că unor jurnaliști, cărora probabil li s-a părut că subiectul la ordinea zilei - lupta împotriva Corona virusului - nu-i satisface pe deplin, pentru a-și consuma toate rezervele de ură și agresivitate, au inventat acest descalificant atac fără nicio bază reală. 

Doctorul Adrian Cacovean este un cunoscut și apreciat profesionist.

Pacienții lui îi motivează activitatea, pentru că nimic nu justifică un medic, decât dacă tratamentul aplicat de el duce la păstrarea stării de sănătate sau la vindecarea unei boli. 

Poate că amintiților jurnaliști  hărțuirea doctorului Cacovean le produce sentimentul că au dobândit "mari succese" pe frontul de luptă, dar din păcate, aceste "succese" se pot pulveriza la prima instanță de judecată.
Nu sunt un pacient al doctorului Cacovean, deși din familia mea, un om s-a vindecat prin tratamentele sale. Dincolo de acest exemplu, pot să privesc obiectiv cazul și să îi văd latura pozitivă pentru pacienți. 
Aș spune, construiți domnilor ziariști și nu demolați! Ați văzut câte nume mari ale medicinei se prăbușesc sub asediul conspirațiilor și al invidiilor. 

Un om s-a ridicat în profesia aceasta, prin strădania lui, prin talent, prin vocație adevărată, și incontestabil, campania aceasta măruntă, denigratoare, nu-l poate împiedica pe doctorul Cacovean să practice medicina în continuare, să prescrie produse avizate de Agenția Națională a Medicamentului și de Ministerul Sănătății, în funcție de nevoile specifice ale pacienților, să salveze oameni și să fie credincios jurământului asumat în tinerețe.
Lucia Hossu Longin"