ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA efectuează, marţi, percheziții la Opera Națională București, potrivit unor surse judiciare citate de B1 TV

Potrivit aceloraşi surse, sunt vizate achiziţii publice ilegale. Anchetatorii caută documente în birourile conducerii, iar directorul instituției, Răzvan Ioan Dincă, ar fi fost dus pentru audieri la Poliţia Sector 1.
 
Mai exact, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea de către funcţionari din cadrul Operei Naţionale din Bucureşti a unor infracţiuni de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art 297 Cod Penal, fals în declaraţii, faptă prevăzută de art. 326 Cod Penal şi conflict de interese, faptă prevăzută de art. 301 Cod Penal.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!"