ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cazul anumitor măști FFP2 pentru copii, performanțele de filtrare ale materialului nu sunt suficient de bune, raportează sistemul de alertă rapidă al UE. Dar aceasta nu este singura problemă a măștilor. În prezent, UE avertizează cu privire la anumite măști FFP2 pentru copii: Potrivit unui raport, masca pentru copii FFP2 nu îndeplinește cerințele de sănătate și siguranță. Reținerea particulelor și a filtrelor din material este inadecvată, scrie News in 24, citând publicația germană t-online.

În măsurători, valorile au fost de numai 25 la sută. Prin urmare, produsul nu respectă regulamentul privind echipamentul individual de protecție (EIP) și standardul european EN 149.

Abrevierea engleză FFP înseamnă "filtering face piece" (piesă de filtrare a feței). Pe lângă măștile FFP2, există și măști FFP1 și FFP3. Numărul reprezintă performanța filtrului respectiv. Măștile FFP2 filtrează cel puțin 94% din poluanți și aerosoli.

Site-ul WorldNetDaily sugerează (aici și aici) că privarea de oxigen poate provoca modificări metabolice, iar modificările metabolice care au loc în celulele neuronale sunt de o importanță vitală pentru funcționarea cognitivă și pentru plasticitatea creierului, și se știe că atunci când au loc schimbări metabolice drastice în creier, există modificări consecvente ale stresului oxidativ (starea oxidativă celulară). Acestea au un rol semnificativ în gestionarea funcționării neuronilor (nu pretindem că mascarea ar produce absența completă a oxigenului, desigur).

Simptomele acute de avertizare sunt durerile de cap, somnolența, amețelile, reducerea capacității de concentrare și reduceri ale funcției cognitive. Având în vedere că bolile neurodegenerative pot avea nevoie de ani pentru a se dezvolta, care sunt efectele potențial dăunătoare ale utilizării măștilor, în special la copii, atunci când acestea sunt fixate pe față în cea mai mare parte a zilei?  În plus, impactul continuu și stresant al purtării măștii(și al închiderii școlilor) va avea, de asemenea, un impact cunoscut și dăunător asupra sistemului imunitar al copiilor (și al adulților).

Alte prejudicii medicale se referă la noțiunea că și adolescenții și, în special, copiii, au un sistem imunitar extrem de activ și adaptativ, un sistem în curs de dezvoltare robust care trebuie provocat pentru a-și păstra funcționalitatea. Cu toate acestea, prin restricționarea severă a activităților copiilor din cauza izolării și a mășțtii (activitatea fizică/exercițiile de fitness sunt aproape imposibile în timp ce poartă o mască), probabil că le împiedicăm sistemul imunitar. Este posibil să ne pregătim copiii pentru o viitoare morbiditate "în exces" din cauza acestor restricții prin slăbirea sistemului lor imunitar. 

Un copil neexpus la natură are puține mijloace de apărare împotriva unei boli minore, care poate deveni copleșitoare din cauza lipsei unui sistem imunitar "pus la punct" și solicitat. Un sistem imunitar robust scurtează o boală ca o consecință a prezenței imunității anamnestice preprogramate. Împiedicarea copiilor de la astfel de interacțiuni cu natura și cu germenii poate duce și duce la infecții copleșitoare și la consecințe grave pentru sănătatea și viața unui copil.

S-ar putea să ne pregătim copiii pentru un dezastru viitor, atunci când vor ieși din restricțiile sociale în totalitate și fără măști, pentru ca apoi să fie la mila unor infecții oportuniste în mod normal benigne, cu un sistem imunitar acum slăbit. Acest lucru nu poate fi ignorat atunci când luăm în considerare consecințele acțiunilor noastre de astăzi în această pandemie și a controversatelor măsuri de izolare, închidere a școlilor și politici privind măștile.

Un registru la nivel german (nu este studiul optim de cea mai înaltă calitate) folosit de 20 353 de părinți care au raportat date de la aproape 26 000 de copii, a constatat că "timpul mediu de purtare a măștii a fost de 270 de minute pe zi. Deficiențele cauzate de purtarea măștii au fost raportate de 68% dintre părinți. Printre acestea s-au numărat iritabilitate (60%), dureri de cap (53%), dificultăți de concentrare (50%), mai puțină fericire (49%), reticență în a merge la școală/grădiniță (44%), stare de rău (42%) tulburări de învățare (38%) și somnolență sau oboseală (37%)".

Rapoartele spun că "de ceva vreme, unii educatori de grădiniță și-au exprimat suspiciunea cu privire la măști, care îi făceau pe copii să se simtă ca și cum ar fi înghițit păr de pisică în timp ce le purtau. Acum știm că, în loc de păr de pisică, copiii inhalau echivalentul azbestului pe tot parcursul zilei".

Acea substanță pare a fi grafenul. Ceea ce este într-adevăr alarmant este că "măștile SNN200642 care erau folosite în toată Canada în sălile de clasă nu fuseseră niciodată testate pentru siguranță sau eficiență". Acesta este într-adevăr un eșec catastrofal din partea autorităților de reglementare, deoarece aceste măști chirurgicale pentru față, din nou, sunt legate de toxicitatea pulmonară timpurie.
 
Materialele plastice inhalate se vor degrada foarte încet în timp și, ca atare, în plămâni pot rămâne și se pot acumula până la niveluri periculoase. Nici măcar nu știm care este un nivel "acceptabil", pentru că nu ar trebui să existe niciunul, zero! Există dezbateri cu privire la faptul că sistemul imunitar poate ataca astfel de obiecte străine, determinând astfel o inflamație prelungită care poate duce la boli precum cancerul. Iar măștile refolosite, care ne invadează viața de zi cu zi, pe baza experiențelor noastre personale, produc într-adevăr mai multe fibre dezlipite.
 
Unele măști conțin chiar și fibră de sticlă, iar aceasta este foarte periculoasă pentru inhalare.

Încheiem prin a reitera avertismentul din publicația JAMA: "Măștile nu ar trebui purtate de persoane sănătoase pentru a se proteja de contractarea unei infecții respiratorii, deoarece nu există dovezi care să sugereze că măștile purtate de persoane sănătoase sunt eficiente în prevenirea îmbolnăvirii oamenilor". Ridicăm această problemă a daunelor potențiale cauzate de măștile de față ca un avertisment de sănătate publică și facem apel la public să ia propriile decizii relevante de gestionare a riscurilor, cântărind beneficiile față de daunele (dezavantajele) unei astfel de acțiuni - în special cu măștile chirurgicale (albastre) sau altele similare care se încarcă rapid de umezeală la utilizare și ale căror fibre tind să se desprindă și pot intra în gură și nas.

Într-un alt articol, WND relatează că sunt dovezi care demonstrează că copiii nu transmit cu ușurință virusul. Avem dovezi din Elveția, Canada, Olanda, Franța, Islanda, Marea Britanie, Australia, Germania, Singapore, Grecia și Irlanda că rata de infectare la copii este foarte scăzută, că transmiterea de la un copil la altul este neobișnuită, că transmiterea de la un copil la un adult/părinte, de asemenea, este neobișnuită.

Cercetarea publicată în JAMA Pediatrics la 30 iunie 2021 arată foarte clar că forțarea copiilor să poarte măști reprezintă un risc inacceptabil pentru sănătatea lor, având ca rezultat concentrații de dioxid de carbon în aerul inhalat care depășesc cu mult liniile directoare guvernamentale pentru calitatea aerului din interior.

Cercetătorii au recrutat 45 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani și au măsurat conținutul de dioxid de carbon din aerul pe care copiii l-au inhalat în timp ce nu purtau mască, iar apoi după ce au purtat două tipuri diferite de acoperitoare pentru nas și gură - o mască chirurgicală  și o mască cu filtru facial 2 (FFP2)- timp de doar 3 minute.
 
În timp ce respirau prin masca FFP2, nivelul mediu de dioxid de carbon din aerul inhalat de copii a depășit de 6 ori limita superioară stabilită de Oficiul Federal de Mediu din Germania.
 
Puteți citi mai multe detalii AICI