ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României, prin CNSU, a decis ca, începând de marți, persoanele care sosesc în România din Italia, Franța, Estonia, Finlanda și Irlanda să nu mai fie izolate sau carantinate, iar zborurile către și dinspre aceste țări europene să poată fi reluate pe toate aeroporturile românești. 
 
„Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă
 
prezenta
 
HOTĂRÂRE:

Art. 1 Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Art. 2 Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, menționate la art. 1, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Art. 3 (1) În baza acordului existent la nivelul Uniunii Europene privind deschiderea granițelor interne, lista privind țările exceptate de la măsura carantinării/izolării cuprinde doar state membre UE și ale Spațiului Economic European.

(2) Țările terțe exceptate de la măsura carantinării/izolării se vor stabili după momentul definitivării criteriilor unitare aplicabile la nivel european, pe baza cărora se instituie această excepție.

Art. 4 Prezenta hotărâre se comunică, pentru punere în aplicare, tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență”, se arată în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, semnată de președintele acestuia, premierul Ludovic Orban.