ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andi Manciu, consilier de stat, șeful Grupului de Comunicare Strategică și inițiatorul cenzurării presei nealiniate guvernului în timpul stării de urgență, a cerut eliberarea sa din funcție de la 1 mai 2021, după aproape un an și jumătate. El și-a anunțat luni decizia pe Facebook:


„M-am hotărât să solicit eliberarea mea din funcție începând din 1 Mai. S-a făcut aproape un an și jumătate în care m-am ocupat în calitate de consilier de stat de coordonarea comunicării guvernamentale. O perioadă dificilă, încărcată, plină de provocări și de momente care îmi vor rămâne în minte pentru multă vreme de acum încolo. Acum e momentul să pun punct și alții să preia această responsabilitate”, a anunțat manciu într-o postare siropoasă, pe care o puteți citi integral pe contul lui de socializare. 

Grozavă responsabilitate, dacă avem în vedere modul cum a „performat” alde Manciu, reinstauratorul cenzurii în postcomunism! Cine se va încumeta să desăvârșească „opera”? E o întrebare pe care o lansează și publicistul Iulian Capsali:

„Unul dintre foarte puținii țivili din Grupul de Comunicare Strategică și singurul cunoscut până de curând, Andi Manciu, pus de Ludovic Orban, cu fața lui de șoarece speriat, ca să acopere o instituție paramilitară ce se ocupa de modelarea în public a diversiunii covid, și-a dat demisia.

Vor trebui să pună tot o interfață "civilă" și cu o față cât se poate de anodină, un fătălău adică.

Cine mai dorește, cine mai poftește?”, s-a întrebat retoric Iulian Capsali, luni, pe Facebook