Pesta porcină africană a fost descoperită, sâmbătă, în gospădăria unui român din localitatea Lespezi,  județul Vrancea,  potrivit unui comunicat  al Autoritatății Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), informează Agerpres.

În urma descoperirii diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.),  porcii au fost eliminați din exploatație, iar propietarii gospodăriei, vor primi despăgubiri conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018. Serviciile veterinare au intervenit de urgență pentru a pune sub supraveghere zona afectată.

Potrivit aceluiași comunicat emis de ANSVSA, pesta porcină nu afectează oamenii, ci are doar un impact social, din punct de vedere economic.

Povestea unui fost cioban din Vrancea, care a făcut un muzeu cu obiecte tradiționale. E un iubitor al portului românesc autentic, dar și un rapsod desăvârșit


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews