ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pesta porcină africană a fost descoperită, sâmbătă, în gospădăria unui român din localitatea Lespezi,  județul Vrancea,  potrivit unui comunicat  al Autoritatății Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), informează Agerpres.

În urma descoperirii diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.),  porcii au fost eliminați din exploatație, iar propietarii gospodăriei, vor primi despăgubiri conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018. Serviciile veterinare au intervenit de urgență pentru a pune sub supraveghere zona afectată.

Potrivit aceluiași comunicat emis de ANSVSA, pesta porcină nu afectează oamenii, ci are doar un impact social, din punct de vedere economic.

Povestea unui fost cioban din Vrancea, care a făcut un muzeu cu obiecte tradiționale. E un iubitor al portului românesc autentic, dar și un rapsod desăvârșit