Pesta porcină africană a fost descoperită, sâmbătă, în gospădăria unui român din localitatea Lespezi,  județul Vrancea,  potrivit unui comunicat  al Autoritatății Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), informează Agerpres.

În urma descoperirii diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București (I.D.S.A.),  porcii au fost eliminați din exploatație, iar propietarii gospodăriei, vor primi despăgubiri conform prevederilor H.G. nr. 1214/2009, modificată și completată prin HG nr. 484/2018. Serviciile veterinare au intervenit de urgență pentru a pune sub supraveghere zona afectată.

Potrivit aceluiași comunicat emis de ANSVSA, pesta porcină nu afectează oamenii, ci are doar un impact social, din punct de vedere economic.

Povestea unui fost cioban din Vrancea, care a făcut un muzeu cu obiecte tradiționale. E un iubitor al portului românesc autentic, dar și un rapsod desăvârșit2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.