ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe crede că toți locuitorii urbei sunt catolici sau evanghelici.

„Întregul oraș sărbătorește Adventul la Sfântu Gheorghe, pentru a șasea oară”. Așa sună titlul unei știri publicate zilele trecute pe pagină oficială a Primăriei Sfântu Gheorghe, condusă de UDMR-istul Antal Arpad, scrie Dan Tanasă pe blogul său.

Potrivit acestei știri, „Este cel de-al șaselea an, când Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe amplasează o coroană imensă în centrul orașului, în prima duminică de Advent, în 29 noiembrie”. 

„În prima duminică de Advent, în 29 noiembrie, domnul Antal Árpád, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe va aprinde prima lumânare al uriașei coroane, după care va da flacăra mai departe către cetățenilor care sunt prezenți”, anunță edilul.

Tot din știre mai aflăm că „Și în acest an, asemenea anilor precedenți, municipalitatea va oferi copiilor ceai cald și turtă dulce”.

Primarul UDMR din Sfântu Gheorghe spune că întreg orașul pe care îl conduce participă la Advent, mințind cu bună știință. Pentru că, amintește Dan Tănasa,potrivit recensământului din 2011 din cei 56 de mii de locuitori ai urbei peste 10.500 sunt creștini ortodocși, care nu sărbătoresc Adventul, aceasta fiind o sărbătoare evanghelică preluată și de catolici.
 
Citiți mai mult AICI.